Image default
Κόσμος

Το επιβλητικό ποσοστό του 69% των Γερμανών δεν επιθυμεί την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

ee-tourkiaΜια αυξανόμενη πλειοψηφία των Γερμανών είναι αντίθετη στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε μερικές ημέρες αφότου ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκφώνησε μια αμφιλεγόμενη ομιλία στην Κολωνία.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern έδειξε οτι το 69% των Γερμανών αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, καταγράφοντας αύξηση από το 52% που τάσσονταν εναντίον σε μια έρευνα του 2005. Το ποσοστό αυτών που υποστηρίζουν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ μειώθηκε σε 26%, από 43% το 2005, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Το κυβερνών συντηρητικό κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ είναι αντίθετο στην τουρκική ένταξη στην ΕΕ. Η Γερμανία αντιμετώπιζε ανέκαθεν με επιφύλαξη το να επιτρέψει σε μια σε μεγάλο βαθμό μουσουλμανική χώρα 76 εκατ. ανθρώπων να ενταχθεί στην ΕΕ, φοβούμενη πως οι πολιτισμικές διαφορές και το μέγεθός της θα καθιστούσαν υπερβολικά δύσκολη την ολοκλήρωσή της.

Το Σάββατο, ο Ερντογάν εκφώνησε στη Κολωνία μια ομιλία ενώπιον 16.000 υποστηρικτών του καλώντας τους να ενσωματωθούν, αλλά να μην αφομοιωθούν. Περίπου 45.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία εναντίον της εμφάνισης του τούρκου πρωθυπουργού.

Περίπου 3 εκατ. άνθρωποι τουρκικής καταγωγής ζουν στη Γερμανία και 1,4 εκατ. είναι τούρκοι πολίτες και έχουν δικαίωμα ψήφου, ένας αριθμός αντίστοιχος εκείνου των ψηφοφόρων της πέμπτης μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, των Αδάνων.

Πηγή

Related posts

Δανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας καταδίκασε σήμερα έναν άνδρα σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών επειδή έβηξε πάνω σε δύο αστυνομικούς

Μυστηριώδη σύννεφα πάνω από το CERN πυροδοτούν θεωρίες ότι άνοιξε πύλη σε άλλη διάσταση!

technical

Όλα έτοιμα για τη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy