Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

Πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς θα έχουν οι εφοριακοί για έλεγχο καταθέσεων και διασταυρώσεις για τα Ι.Χ.

trap-logariasmoiΈτοιμο μέχρι τον Απρίλιο του 2015 θα είναι το ηλεκτρονικό «περιουσιολόγιο» μέσω του οποίου η εφορία θα γνωρίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για την περιουσιακή κατάσταση 5,6 εκατομμυρίων φορολογούμενων.

«Ηλεκτρονικό μάτι», με το οποίο θα μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει τα περιουσιακά στοιχεία, τα έσοδα, τα εισοδήματα και τις δαπάνες 5,6 εκατομμυρίων φορολογουμένων, αποκτά η Εφορία εντός της διετίας 2014-2015 με την πλήρη ολοκλήρωση της κατάρτισης του «περιουσιολογίου». Σε πρώτη φάση, εντός του 2014, οι δυνατότητες ηλεκτρονικής παρακολούθησης της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων θα διευρυνθούν με την καθιέρωση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής και για τις δηλώσεις φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβιβάσεων ακινήτων.

Επιπλέον, από το τρέχον έτος οι φορολογικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν άμεσα σε κατασχέσεις καταθέσεων σε βάρος όσων χρωστούν στο Δημόσιο ποσά μέχρι 10.000 ευρώ, εφαρμόζοντας γρήγορες ηλεκτρονικές διαδικασίες, αλλά και να διασταυρώνουν στοιχεία προκειμένου να εντοπίζουν όσους δεν «πέρασαν» τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ ή τα άφησαν ανασφάλιστα.

Όπως προκύπτει, ειδικότερα, από το Επιχειρησιακό και Στρατηγικό Σχέδιο για τα έτη 2014-2015, το οποίο κατήρτισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και αποκαλύφθηκε χθες μέσω του διαδικτύου:

Περιουσιολόγιο

*  Μέχρι το τέλος Απριλίου του 2015, θα έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή για το «περιουσιολόγιο». Μέσω της εφαρμογής αυτής η ΓΓΔΕ του υπουργείου Οικονομικών θα έχει στη διάθεσή της πλήρη στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση κάθε φορολογούμενου, δηλαδή για τα ακίνητα, τα οχήματα, τα σκάφη, τα εναέρια μέσα μεταφοράς, τις μετοχές, τα αμοιβαία κεφάλαια, τα εταιρικά μερίδια, τις καταθέσεις, τις λοιπές αποταμιεύσεις ακόμη και τις συλλογές αντικειμένων μεγάλης αξίας όπως κοσμήματα, νομίσματα, έργα τέχνης κλπ! Το «περιουσιολόγιο» θα ενημερώνεται αυτόματα για όλες τις μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση των φορολογούμενων.

Έλεγχοι made in USA

* Από φέτος, ενεργοποιούνται οι νέες τεχνικές ελέγχων «made in USA», για τον έμμεσο προσδιορισμό των εισοδημάτων των φορολογουμένων, με ταυτόχρονη παροχής της δυνατότητας στους ελεγκτές να έχουν οn-line πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ελεγχομένων. Επιπλέον, φέτος θα επεκταθεί η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διαδικασιών διενέργειας κατασχέσεων καταθέσεων σε όλους όσους χρωστούν στο Ελληνικό Δημόσιο ληξιπρόθεσμα χρέη έως 10.000 ευρώ, θα διασυνδεθούν οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες με το Κτηματολόγιο, το Δημοτολόγιο, το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΠΥ, τα δικαστήρια και τα υποθηκοφυλακεία. Σε επόμενο στάδιο οι διαδικασίες των ηλεκτρονικών κατασχέσεων θα επεκταθούν και σε άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα όπως τα αμοιβαία κεφάλαια, τα ρέπος και οι προθεσμιακές καταθέσεις.

* Εντός του 2014, τα Ελεγκτικά Κέντρα, οι Δ.Ο.Υ., τα Τελωνεία και η «Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων» (ΥΕΔΔΕ), δηλαδή το «νέο ΣΔΟΕ» του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χ. Θεοχάρη, θα πραγματοποιήσουν τουλάχιστον 297.400 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους.

KTEO και ανασφάλιστα Ι.Χ.

* Εντός της διετίας 2014-2015 θα διενεργηθούν ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων για τον εντοπισμό οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ καθώς και οχημάτων που παραμένουν ανασφάλιστα.

* Εντός του 2015 θα καταρτιστεί νέο μισθολογικό καθεστώς, το οποίο θα συνδέει τις αμοιβές με την αποδοτικότητα των υπαλλήλων της ΓΓΔΕ. Το νέο καθεστώς θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η-1-2016.

Με λίγα λόγια ο απόλυτος έλεγχος της εφορίας προς τους φορολογούμενους. Περαστικά μας!

Πηγή

Related posts

Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο,κόβουν συντάξεις και καταργούν ΕΚΑΣ και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

ExnetΗellas

Νέο μακελειό ξεκινάει για τις συντάξεις

ExnetΗellas

Υπόδειγμα Εξώδικου δύο νομικών προς Εφορία για το πώς δεν θα πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy