Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

PeoplePerHour: ελληνικό και διεθνώς καταξιωμένο

people-per-hour
Η εταιρεία κατάφερε να γίνει μεγαλύτερη κοινότητα μικρομεσαίων επιχειρήσεων – Ο Ξένιος Θρασυβούλου θυμάται το πως.

Το PeoplePerHour είναι μια διαδικτυακή κοινότητα αποτελούμενη από ταλαντούχα μέλη που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εξ’ αποστάσεως, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Είναι η πιο έμπιστη πηγή όπου μπορείς να ολοκληρώσεις οποιαδήποτε εργασία θέλεις, γρήγορα, απλά και αξιόπιστα και με χαμηλό κόστος, από τον σχεδιασμό ενός λογότυπου μέχρι την κατασκευή ενός blog ή ένα video promo.

Πρακτικά, κάποια επιχείρηση που ψάχνει να ολοκληρώσει κάποια υπηρεσία, έρχεται στο PeoplePerHour και είτε αγοράζει την υπηρεσία αυτή απευθείας (hourlies) είτε την δημοσιεύει (post job), ώστε freelancers να την δουν και να στείλουν προσφορές.

Το PeoplePerHour ιδρύθηκε το 2007 απο τους Ξένιο Θρασυβούλου και Σίμο Κιτήρη και υποστηριζόμενο από την Index Ventures – κορυφαία εταιρεία Venture Capital στην Ευρώπη – κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει η μεγαλύτερη κοινότητα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνδέοντας επιχειρήσεις με ελεύθερους επαγγελματίες (freelancers) σε όλο τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία σημειώνει κάθε χρόνο ανάπτυξη πάνω από 100% και έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ για να ανταποκριθεί στην συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση εργασιών μέσω της πλατφόρμας η οποία αριθμεί πάνω απο 300.000 εγγεγραμμένους χρήστες παγκοσμίως.

Με προβολή στα σημαντικότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως BCC, CNN, Newsweek κτλ και προτεινόμενo για καλύτερη νέα εταιρεία το 2010 από το TechCrunch, αλλά και εκλεγμένo ώς το 3ο Ηottest Start-up από το περιοδικό Wired του Λονδίνου, το PeoplePerHour αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν και διαχειρίζονται το προσωπικό τους.

Στο δυναμικό της εταιρείας απασχολούνται πάνω από 50 εργαζομένοι, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται στην Αθήνα όπου και λειτουργεί το κέντρο τεχνολογίας της εταιρείας, ενώ η έδρα της βρίσκεται στο Λονδίνο. Πρόσφατα άνοιξε γραφείο και στη Νέα Υόρκη.

Ήδη, έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση των Ελλήνων χρηστών στην πλατφόρμα οι οποίοι είτε προσφέρουν κάποιο ταλέντο, γνώση ή δεξιότητα είτε αναζητούν ταλαντούχους συνεργάτες να αναλάβουν ένα συγκεκριμένο project που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της εταιρείας τους ή της επιχειρηματικής τους ιδέας.

«Μέσω της πλατφόρμας μας επιτρέπουμε σε καθημερινούς απλούς εργαζόμενους αλλά και σε μικρές επιχειρήσεις να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται και αυτό μπορεί να έχει ώς αποτέλεσμα στον τρόπο ζωής τους: να λαμβάνουν 2ο εισόδημα, να εξασκούν κάποιο ταλέντο ή χόμπι το οποίο οδηγεί σε νέα καριέρα, να περνάνε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, να μειώνουν το κόστος εργασίας τους και να παραμένουν ευέλικτοι», αναφέρει ο Ξένιος Θρασυβούλου, ιδρυτής και CEO της εταιρείας, προσθέτοντας ότι, «Η τεχνολογία μας επιτρέπει να ανατρέψουμε το παραδοσιακό ωράριο εργασίας και δημιουργεί μια νέα γενιά επιχειρηματιών. Αυτό θα αλλάξει το τρόπο που εργαζόμαστε και θα αντικαταστήσει το κλασικό μοντέλο της επιχείρησης με ένα πιο κατανεμημένο και ευέλικτο μοντέλο που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Με άρθρο του στη Huffington Post θυμάται πως ξεκίνησε το όλο εγχείρημα:

«Όλο αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε σαν πείραμα από μια παλιότερη επιχείρηση που είχα, που ήταν η offline εκδοχή αυτού που κάνουμε σήμερα. Ήμασταν ένα παλαιομοδίτικο «outsourcing shop», αρχικά για υπηρεσίες σε καταναλωτές και μετά σε επιχειρήσεις. Πηγαίναμε σε επιχειρήσεις, κυρίως μικρές και λέγαμε, δώστε όλες τις εργασίες που δεν θέλετε να κάνετε και θα τις κάνουμε εμείς. Χρεώναμε 25 δολάρια την ώρα. Το μοντέλο ήταν απλό. Προσέλαβε πρώην γραμματείς και όσο τις κρατούσα απασχολημένες για το 70% του χρόνου τους, κάλυπτα τα κόστη τους. Το 30% ήταν το κέρδος μου. Μια μέρα είχα μια ιδέα. Σκέφτηκα γιατί να πληρώνω για αυτούς τους ανθρώπους και να προσλαμβάνονται μέσω εμού, αντί να δημιουργήσω ένα site ώστε να προσλαμβάνουν τους εαυτούς τους κατευθείαν; Ήταν μια προφανής ιδέα που λες γιατί δεν την σκέφτηκες νωρίτερα. Μέσα σε μια εβδομάδα έβαλα τον προγραμματιστή μας να φτιάξει μια σελίδα με δύο βασικές αρχές : ψάχνεις υπηρεσίες – παρέχεις υπηρεσίες. Οι άνθρωποι θα κάνουν αιτήματα που θα έρχονται απευθείας στο email μου. Έπειτα θα ψάξω στη λίστα υπηρεσιών για να βρω ανθρώπους που προσφέρουν σχετικές υπηρεσίες. Σορτάρω το top 10 από αυτούς και με ένα email τους ζητάω να προσφερθούν για τη δουλειά. Από αυτές τις προσφορές ξεχωρίζω τις τρεις τελικές που έχουν περισσότερο νόημα και τις στέλνω στον αγοραστή να αποφασίσει».

Ο Ξένιος είναι απόφοιτος μεταπτυχιακού διπλώματος μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εκπαίδευσης διοικητικών στελεχών από το Πανεπιστήμιο του Harvard.

Πηγή

Related posts

Ο ρόλος των τοκογλύφων τραπεζιτών, των ντόπιων πολιτικών ανδρείκελων και των διεφθαρμένων ΜΜΕ στην προπαγάνδα.

ExnetΗellas

Επιστρέφονται διπλώματα, πινακίδες και άδειες ενόψει εκλογών

ExnetΗellas

Κατασχέσεις ακόμη και για χρέη μικρότερα των 5.000 ευρώ ζητά το ΔΝΤ

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy