Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Α.Σαμαράς κατηγορεί την Ν.Μπακογιάννη για “βρώμικο παιχνίδι” και ελπίζει σε δήλωση στήριξης από Κ.Καραμανλή

samaras-venizelos 5Έντονος σκεπτικισμός και ανησυχία επικρατούν στο Μέγαρο Μαξίμου για τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών.

Γνωρίζουν πώς αν η ΝΔ χάσει το Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής και η διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη των τριών μονάδων τότε δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις, αλλά και «ανοίγει» το κεφάλαιο της διαδοχής του Α. Σαμαρά.

Ήδη, με φόντο το ενδεχόμενο αυτό, έχουν βγει «μαχαίρια» μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη. Η βουλευτής κατηγορείται πώς στην Περιφέρεια Αττικής στήριξε όχι τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ, τον Γ. Κουμουτσάκο, αλλά την υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίθεση αυτή στη Ν. Μπακογιάννη με βαριές εκφράσεις όπως «βρώμικος πόλεμος» έγινε ανήμερα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών όχι επισήμως από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά από την ιστοσελίδα antinews.gr. Είναι γνωστό όμως πώς το συγκεκριμένο site δημοσιοποιεί  τις απόψεις και τις θέσεις του Α. Σαμαρά.

«Όπως μαθαίνουμε, λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες η αγαπημένη μας Ντόρα αποφάσισε να παίξει ένα ακόμη κακό παιχνίδι σε βάρος της παράταξης που την ανέχεται. Φημολογείται ότι δίνει γραμμή σε όσους έμειναν να την στηρίζουν, να ψηφίσουν και να δώσουν ώθηση στην Περιφέρεια Αττικής… στη Ρένα Δούρου», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Το φαντάζεστε; Δεν στηρίζει τον Γιάννη Σγουρό για να πάει κόντρα στη ΝΔ, αντιθέτως στηρίζει την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ αγνοώντας παντελώς τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος στο οποίο ανήκει και η ίδια (αν ανήκει δηλαδή). Αντί να βγει να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της την υποψηφιότητα του Γιώργου Κουμουτσάκου η κ. Μπακογιάννη παίζει παρασκηνιακά παιχνίδια με την Κουμουνδούρου», καταλήγει ένα μόνο απόσπασμα από το δημοσίευμα της ιστοσελίδας.

Τα «μαχαίρια» μεταξύ Α. Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη έχουν βγεί από τις θήκες όταν η βουλευτής έκανε δήλωση, στέλνοντας προειδοποιητικές βολές στον πρωθυπουργό, ότι «η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που γνώρισα. Είναι πλέον ένα μικρό κόμμα».

Η κόντρα συνεχίστηκε υπογείως και το επόμενο διάστημα, με το Μέγαρο Μαξίμου να χρεώνει στη Ντόρα Μπακογιάννη πώς δεν στηρίζει τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος και φαίνεται πώς θα έχει συνέχεια.

Ο Α. Σαμαράς στην προσπάθεια του να διασώσει τη ΝΔ από τη συντριβή σέρνεται πίσω από τις υποψηφιότητες Γ. Καμίνη και Γ. Σγουρού στο Δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Αττικής αντίστοιχα και είναι έτοιμος να θέσει εκβιαστικά διλήμματα προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος και να ανακόψει το ρεύμα προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Έναν ΣΥΡΙΖΑ που ναι μεν έχει εκλογικά κέρδη αλλά αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει τη δυσαρέσκεια των πολιτών κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Από το Μέγαρο Μαξίμου όμως κοιτούν και προς την μεριά του Κ. Καραμανλή επιδιώκοντας να αποσπάσουν μία δημόσια δήλωση στήριξης εν’ όψει των Ευρωεκλογών. Ο πρώην πρωθυπουργός μέχρι αυτή τη στιγμή τηρεί στάση αναμονής.

Ο Α. Σαμαράς έκανε το πρώτο βήμα στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από την απουσία του Κώστα Καραμανλή από την εκδήλωση για τη συνταγματική αναθεώρηση και τώρα περιμένει ενεργοποίηση από το «μπλοκ» των Καραμανλικών.

Θα κάνει την κίνηση ο Κώστας Καραμανλής όπως έκανε το 2012 παρεμβαίνοντας με γραπτή δήλωση του υπέρ της ΝΔ σε μία κίνηση ενωτική ή θα αφήσει ότι βρέξει ας κατεβάσει;

Στο δεύτερο ενδεχόμενο και αν η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη στις Ευρωεκλογές τότε θα ακολουθήσουν μέχρι το φθινόπωρο ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις τόσο σε επίπεδο εσωτερικό της ΝΔ όσο και κυβέρνησης.

Πηγή

Related posts

Γεώργιος Κομνηνός Δυστυχώς ο πληθυσμός την χώρας γερνάει

Kostas Ermes

Υπο πολιορκία Σάμος,Λέρος,Χίος,Μυτιλήνη-Μέσα σε 3 μήνες εισβολή 10.445 λαθρομεταναστών

ExnetΗellas

Μπερδεύεται περισσότερο η έρευνα για τον θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο

victoria.exnet

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy