Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν πιστεύουν στην κυβέρνηση τα ποσοστά που πήρε η ΧΑ η οποία φτάνει το 9%

XrysiAygh
Τα ποσοστά που έλαβε ο Λαϊκός Σύνδεσμος στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές κάνουν κάποιους, ειδικά στην κυβέρνηση να τρίβουν τα μάτια τους και να παραμιλούν.

Στο Δήμο της Αθήνας με την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη η Χρυσή Αυγή υπερδιπλασίασε τα ποσοστά της, ξεπερνώντας το 16%, ενώ στην Περιφέρεια Αττικής με τον Ηλία Παναγιώταρο ξεπέρασε το 11%.

Όσον αφορά στην ελληνική επικράτεια, από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα , η Χρυσή Αυγή κερδίζει περίπου μία μονάδα σε σχέση με τα ποσοστά που είχε συγκεντρώσει στις εθνικές εκλογές του 2012. Συγκεκριμένα, με ενσωμάτωση κοντά στο 90%, στις 13 Περιφέρειες της χώρας, ο Λαϊκός Σύνδεσμος λαμβάνει 412.000 ψήφους. Ψήφοι οι οποίοι, πάντα με όσους ψήφισαν στις Περιφερειακές εκλογές, αντιστοιχούν στο 7,6%.

Εκτιμάται πάντως πώς το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις Περιφερειακές εκλογές τελικώς θα είναι κοντά στο 8-9% όταν στις εθνικές εκλογές του 2012 ήταν 6,92%. Ποσοστό που δείχνει μία δυναμική για την επόμενη εβδομάδα των Ευρωεκλογών με το Λαϊκό Σύνδεσμο να προσεγγίζει ακόμη και το 12%-13%.

Μόνο στην Περιφέρεια Αττικής, ο Η. Παναγιώταρος, πιάνει ένα 11,1%, όταν το κόμμα είχε λάβει στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 7,9%. Μιλάμε δηλαδή για μία αύξηση της τάξεως των +3 μονάδων στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας που κρίνει και τα αποτελέσματα σε επίπεδο εθνικών εκλογών.

Όσον αφορά στο Δήμο της Αθήνας, ο Η. Κασιδιάρης απέδειξε πώς οι δημοσκοπήσεις ήταν «κουρελόχαρτα» του συστήματος που προωθούσε τον Γ. Καμίνη. Εκεί που τον παρουσίαζαν να λαμβάνει μονοψήφια ποσοστά βρίσκεται στο πάνω από 16% διεκδικώντας ακόμη και την τρίτη θέση από τον Α. Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος έπαθε συντριβή. Για την ΝΔ είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που μένει εκτός δεύτερου γύρου στη μάχη της Αθήνας.  

Η Χρυσή Αυγή στο Δήμο της Αθήνας είχε λάβει στις εθνικές εκλογές του 2012 ποσοστό 7,81%. Ο Η.Κασιδιάρης κατάφερε να υπερδιπλασιάσει το ποσοστό αυτό.

Ενισχυμένη εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή και σε άλλες Περιφέρειες μεταξύ των οποίων και αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς φαίνεται να λαμβάνει ποσοστό λίγο κάτω από το 9%, όταν τον Ιούνιο του 2012 είχε πάρει 7,2%.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος όχι μόνο άντεξε στη «βρώμικη» επιχείρηση εναντίον του από την κυβέρνηση, αλλά κατάφερε να ενισχύσει τα ποσοστά της, να αναπτύξει δυναμική για ακόμη μεγαλύτερα στις Ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής και να αναδειχθεί σε αυτό που το defencenet.gr εχει γράψει από την αρχή σε «ηθικό» νικητή των εκλογών.

Πηγή

Related posts

Η εκπληκτική παραγωγική ιδέα των αγροτών

technical

Γεώργιος Κομνηνός Δεν ήταν αυτοκτονία της οδοντιάτρου ήταν καθαρά δολοφονία

Kostas Ermes

Γεώργιος Κομνηνός πρώτα χειροκρότημα μετά χειροπέδες

Kostas Ermes

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy