Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Tο μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων θέλει λιγότερους μετανάστες

ereunaΤο αυτονόητο και δεδομένο επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Pew Research Center.

PG-2014-05-12-EU-3-01Η έρευνα διεξήχθη τον Μάρτιο και Απρίλιο σε δείγμα 7.022 ενηλίκων σε επτά ευρωπαϊκές χώρες

και πιο συγκεκριμένα στην Ισπανία, την  Γαλλία,  την Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την  Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο και εξετάζει την αντίληψη των πολιτών για την Ευρωπαϊκή Ένωση ( ΕΕ ), το ευρώ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την οικονομική ολοκλήρωση στην Ευρώπη.

Στην Ιταλία, το ποσοστό όσων θέλουν την μείωση της μετανάστευσης φτάνει το 80% , στη Γαλλία 57% και στο Ηνωμένο Βασίλειο 55%. Στην περίπτωση της Ισπανίας το ποσοστό διαμορφώνεται στο 47%. Το 40% πιστεύει πως ο σημερινός αριθμός πρέπει να παραμείνει ως έχει, ενώ άλλο ένα 10% δε θα είχε πρόβλημα με περισσότερους ακόμη μετανάστες. Ο Bruce Stokes διευθυντής του Pew Global Attitudes δήλωσε ότι «εξεπλάγη από τα αποτελέσματα της έρευνας στην περίπτωση της Ισπανίας», «Δεδομένου ότι η Ισπανία έχει τόσα πολλά προβλήματα με τη μετανάστευση ιδίως μετά την κρίση, έμεινα έκπληκτος με το σχετικά χαμηλό ποσοστό ». Επίσης το 46% των Ισπανών έχει αρνητική άποψη για τους Μουσουλμάνους, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι 53% και την Ιταλία 63%. Στην Ελλάδα το 86% επιθυμεί την μείωση της μετανάστευσης και μόνο το 1% επιθυμεί την αύξηση της μετανάστευσης.

Στην περίπτωση των Ρομά οι Ισπανοί έχουν μια ευνοϊκότερη εικόνα (56 %) από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Στην Ιταλία το 85 % του πληθυσμού δεν βλέπει θετικά την Φυλετική αυτή μειονότητα. Επιπλέον , οι περισσότεροι από τους Έλληνες (70 %) , οι Ιταλοί (69 %) , οι Πολωνοί (52 %) και οι Γάλλοι (52 %) πιστεύουν ότι οι μετανάστες αποτελούν βάρος για τις οικονομίες των χωρών τους, ενώ αντίθετα στην Ισπανία οι πολίτες είναι σχεδόν διχασμένοι. Το 46% θεωρεί πως οι μετανάστες είναι πρόβλημα ενώ το 47% θεωρεί πως αντίθετα οι μετανάστες βοηθούν την οικονομική ανάπτυξη.

Πηγή

Related posts

Μόνο αν ενωθούμε μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση στη Θράκη

ExnetΗellas

Βρέθηκε κρεμασμένος φοιτητής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

technical

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τρία όχι και μια στροφή δεξιά

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy