Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Bloomberg: Με ψήφο επιβίωσης θα έρθει αντιμέτωπη η κυβέρνηση στις ευρωεκλογές

samaras-venizelosΠαρά τις θετικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία που έχουν κάνει την εμφάνισή τους μετά την πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές από το 2010, οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν είναι το ίδιο πρόθυμοι να δώσουν

ψήφο εμπιστοσύνης στον κυβέρνηση, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

«H κρίση φαίνεται να έχει τελειώσει αλλά τα αίτιά της συνεχίζουν να υφίσταται», δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. «Η υψηλή ανεργία και η αβεβαιότητα δίνει τροφή στους ευρωσκεπτικιστές την ίδια στιγμή που τα κράτη μέλη είναι ολοένα και πιο διστακτικά να παραχωρήσουν περισσότερες εξουσίες στα ευρωπαϊκά ιδρύματα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τo Bloomberg σχολιάζοντας τη στάση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ηγέτη της Ελιάς προειδοποιεί για τον εύθραυστο κυβερνητικό σχηματισμό.

Όπως σημειώνει, ο ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης αυτή τη στιγμή, μπορεί να συμβάλλει στην κατάρρευση της κυβέρνησης «κλέβοντας» ψηφοφόρους από την Ελιά.

Αναφερόμενο στις δηλώσεις Βενιζέλου για απόσυρση των βουλευτών του από τον κυβερνητικό σχηματισμό εάν η Ελιά συγκεντρώσει ποσοστό κάτω από το 5,5% το πρακτορείο τονίζει ότι μια τέτοια κίνηση θα αποθάρρυνε τους επενδυτές και κατά συνέπεια θα έθετε εμπόδια στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

«Αυτές οι εκλογές αντιμετωπίζονται ως μια τεράστια δημοσκόπηση για τις εθνικές εκλογές. Υποβαθμίζοντας το θέμα στο δίλημμα λιτότητα ή ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει τον απλό πολίτη που είναι υπερ της Ευρώπης αλλά δεν αντέχει άλλο από τους φόρους” δήλωσε η Αντιγόνη Λυμπεράκη, υποψήφια με τη Δράση.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, το Bloomberg προσπαθεί να κερδίσει από τη δυναμική που έλαβε στις εκλογές του 2012 και να κερδίσει τις ευρωπαϊκές εκλογές ώστε να αναστρέψει τις περικοπές που έγιναν στο πλαίσιο του μνημονίου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μια καθαρή νίκη για να βάλει ένα τέλος στο καταστροφικό μονοπάτι της μονόδρομης λιτότητας και της βαθιάς ύφεσης. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια άνετη νίκη, ή ακόμα καλύτερα λάβει ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνο της ΝΔ και της Ελιάς μαζί τότε θα δούμε ιδιαίτερα θετικές πολιτικές εξελίξεις», είπε στο Bloomberg ο Δημήτρης Παπαδημούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. (protothema)

Πηγή

Related posts

Σοβαρότατη καταγγελία για την πιστοτητα των εκλογικών αποτελεσμάτων απο καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών!

ExnetΗellas

Τι κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Ελληνικό λαό ; Γιατί κάνει μυστική από το λαό συνάντηση ο Σταθάκης με Ασμουσεν στο Βερολίνο ;

Exitpolls

Να ζητηθούν επανορθώσεις και για τη συμφορά των μνημονίων

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy