Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Ο λιγότερο ευαίσθητος, ΣΥΡΙΖΑ

syriza1Είναι γνωστές οι ευαισθησίες των ανθρώπων της αριστεράς. Αισθάνονται τον πόνο του άλλου, έχουν ανθρωπισμό, ευαισθησίες. Όχι σα κάτι άλλους. Το ίδιο ισχύει σε όλα τα κόμματα ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν.

Θυμάστε το 13χρόνο αγοράκι που σκοτώθηκε στο freak park και όχι λούνα πάρκ, στην περιοχή του Ελληνικού; Τότε, οι αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνα και κατέληξαν πως ο Δήμαρχος του Ελληνικού (Αργυρούπολης Ελληνικού) Χρήστος Κορτζίδης φέρει ευθύνες και ήταν αυτός που έδωσε την άδεια για την λειτουργία του χώρου. Ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας, κάλεσε τον Δήμαρχο να απολογηθεί. Στην συνέχεια ο Υπ. Εσωτερικών κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης έκανε γνωστό ότι ο δήμαρχος είχε δώσει την άδεια στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης βάσει του άρθρου 192 του νόμου 3463/2006 από τον Κώδικα Δήμων. Εξήγησε μάλιστα ότι το εν λόγω άρθρο «αναφέρεται σε εκμίσθωση χώρων για επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς σκοπούς και όχι για ψυχαγωγικούς».

Θα μου πείτε τώρα, ε έκανε και αυτός ψιλολάθος την δουλειά του, πάνε και να τον φάνε από την ΝΔ, σκοτώθηκε και το παιδάκι, μπερδεμένη κατάσταση. Δεν είναι έτσι όμως διότι, όταν έχεις ευαισθησίες και φοράς παντελόνια, ως Δημοτικός άρχοντας δείχνεις την ηθική , την ανωτερότητα και την ευαισθησία σου στην πράξη και όχι στα λόγια, απλά πράματα, δηλώνεις παραίτηση ,η Δικαιοσύνη ή η όποια δικαιοσύνη, κάνει την δουλειά της και εσύ σώζεις την αξιοπρέπεια σου ως άτομο ως πολιτικό πρόσωπο και ως πολιτικός χώρος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια επιμένουν πως κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται, διότι απλά ορισμένοι προσπαθούν να βγάλουν τον Δήμαρχο από την πολιτική του θέση, διότι ο Δήμαρχος τα έβαλε με τα μεγάλα συμφέροντα και τα κυκλώματα στην περιοχή και έκανε γενικά πολλά επαναστατικά όπως όλοι οι αριστεροί και μάλιστα η βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου υποστήριξε ότι «ο Χρήστος Κορτζίδης που δίνει χρόνια μαζί με κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, μια μάχη με τα μεγάλα συμφέροντα και τα γνωρίζετε εσείς πολύ καλύτερα από τον οποιονδήποτε. Χρησιμοποιείτε παραμονή των εκλογών αυτό το περιστατικό για να χτυπήσετε το Χρήστο τον Κορτζίδη. Πέστε μου σε ποιες άλλες περιπτώσεις συζητήθηκε η παραίτηση; Πείτε μου ποιος είναι ο έλεγχος που έχει γίνει σε όλη την Αττική, διότι δεν έχει δώσει για το 2013 καμία άδεια η αποκεντρωμένη διοίκηση για λούνα παρκ, ειδικά για τα φουσκωτά και για το 2014 έχει δοθεί μόνο μια άδεια στη Φυλή. Άρα νομίζουμε ότι αυτή η πολιτική δίωξη πρέπει να σταματήσει εδώ. Να υπάρχει ένα άλλο πλαίσιο που θα κάνουμε τη συζήτηση. Πραγματικά η αγωνία η δική μας είναι, όπως και του ίδιου του Δημάρχου του Χρήστου Κορτζίδη, πως δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Δεν ήταν μόνο η κ.Αμανατίδου που έκανες δηλώσεις υπεράσπισης και αναφορές σε πολιτική δίωξη (ενώ της Χ.Α δεν είναι πολιτική δίωξη κ. Αμανατίδου;) ,ο Στάθης Παναγούλης (ναι ο αδερφός του ήρωα της αριστεράς…), η Α. Κυρίτση και πολλοί άλλοι. Με λίγα λόγια κανείς δεν πρότεινε την αξιοπρεπή παραίτηση του Δημάρχου, μα σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να βάλει στην άκρη τις ευαισθησίες του και να κάνει πως δεν τρέχει και τίποτα πέρα από τις προεκλογικές εξελίξεις και τα  πολιτικά του κέρδη, όπως άλλωστε και στο παρελθόν (βλέπε Marfin). Προφανώς η χαλαρή σχέση της αριστεράς με την ηθική, χαλαρώνει όλο και περισσότερο.

Θ.Γκουρνέλος

Πηγή

Related posts

Ανδ. Ξανθός: Εύλογη χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός, την ανησυχία της κοινής γνώμης

Υπο πολιορκία Σάμος,Λέρος,Χίος,Μυτιλήνη-Μέσα σε 3 μήνες εισβολή 10.445 λαθρομεταναστών

ExnetΗellas

Απο ποιους απαρτίζεται η νέα κυβέρνηση

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy