Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

ΕΔΑΔ: Παίρνει αποφάσεις για αποζημιώσεις της τουρκικής εισβολής

edadΑπόφαση, με την οποία θα ανακοινώνεται το ποσό της αποζημίωσης που οφείλει η Τουρκία στην Κύπρο, εξαιτίας της… εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στην νήσο το 1974

και λόγω της συνεχιζόμενης κατοχής του βόρειου τμήματος της, πρόκειται να εκδώσει η Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις 12 Μαΐου 2014.

Το Δικαστήριο, στην απόφαση του, στις 10 Μαΐου 2011, με την οποία είχε καταδικασθεί η Τουρκία για σωρεία παραβιάσεων της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είχε επιφυλαχθεί να εκδώσει μεταγενέστερη απόφαση του, για το ύψος της αποζημίωσης που δικαιούται η Κυπριακή Δημοκρατία, τόσον για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έγιναν κατά και μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 όσον και για τη συνεχόμενη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί ακόμη στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το θέμα της άρνησης της Τουρκίας να εφαρμόσει την κύρια και καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου κατά της Τουρκίας, στην υπόθεση “Κύπρος κατά Τουρκίας”.

Πηγή

Related posts

Βιομηχανία αγωγών της Coca Cola κατά των απεργών

ExnetΗellas

Πρόθυμος να δώσει 10 δισ. δολάρια ο Β.Πούτιν εδώ και τώρα στην Ελλάδα

ExnetΗellas

Βυθισμένοι στα χρέη οι Έλληνες και η κυβέρνηση συνεχίζει να τους εξαπατά

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy