Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Ρεκόρ: 39 κόμματα, 7 συνασπισμοί και ένας ανεξάρτητος στις ευρωεκλογές

allazΗ κρίση γέννησε … κόμματα

Τριάντα εννέα κόμματα, επτά συνασπισμοί κομμάτων και ένας ανεξάρτητος θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στις ευρωεκλογές, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έχουν κατατεθεί στον Άρειο Πάγο.

16 παραπάνω κόμματα στις ευρωεκλογές

Πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχής παρά την οικονομική κρίση. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές τα κόμματα που πήραν μέρος μόλις που έφτασαν τα 23.

Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στις  προσεχείς εκλογές έληξε χθές, ενώ μεθαύριο, Κυριακή, λήγει και η προθεσμία για την υποβολή στο ανώτατο δικαστήριο των συνδυασμών υποψηφίων. Όπως φαίνεται, η πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών να θεσπίσει παράβολο 3.000 για τη συμμετοχή στις εκλογές, δεν έκοψε τη φόρα των υποψηφίων, πολλοί από τους οποίους μάλιστα ποντάρουν και σε οικονομική ενίσχυση τους  σε περίπτωση που συγκεντρώσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό ψήφων.

Πάντως, τουλάχιστον προς το παρόν, η προεκλογική κίνηση είναι εξαιρετικά υποτονική με λίγες περιοδείες υποψηφίων και μικρές ποσότητες έντυπου υλικού, ενώ η τακτική του πόρτα-πόρτα φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν.

Πηγή

Related posts

Μπερδεύεται περισσότερο η έρευνα για τον θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο

victoria.exnet

Γιαταγάνα – Γιοβανόπουλος: Γιατί αποχωρούμε από τους ΑΝ.ΕΛ

ExnetΗellas

Ποια είναι τα ονόματα των ευρωβουλευτών που εκλέγονται

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy