Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Μάζεψαν υπογραφές για να μην πάρει η Ελλάδα τρίτο πακέτο στήριξης

upografes
Ο προεκλογικός αγώνας για τις ευρωεκλογές έχει ξεκινήσει και για το ευρωφοβικό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD), το οποίο… σήμερα, Τετάρτη (23.03) διοργανώνει εκδήλωση για φωτογράφους και τηλεοπτικές κάμερες.

Θα παραδώσει στη Βουλή 34.800 υπογραφές που συνέλεξε από ολόκληρη τη γερμανική επικράτεια με αίτημα να μη δοθεί τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα.

«Λίγες οι υπογραφές»

Οι υπογραφές θα βρίσκονται μέσα σε ένα κουτί, το οποίο θα δοθεί στη γραμματεία της αρμόδιας Επιτροπής Αναφορών του γερμανικού κοινοβουλίου. Η επίσημη παράδοση θα γίνει στις 13:00 το μεσημέρι και σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία θα το επιδώσει προσωπικά ο Πρόεδρος του κόμματος Μπερντ Λούκε. Θα συνοδεύεται από μέλη του ομοσπονδιακού προεδρείου, που συνεδριάζει σήμερα για τελευταία φορά πριν από τις ευρωεκλογές και οπαδούς της παράταξης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Κρίστιαν Λυτ, η συλλογή υπογραφών άρχισε το περασμένο φθινόπωρο και δεν αναμένεται να συνεχιστεί μετά τις ευρωεκλογές, εκτός απροόπτου. Σε ερώτηση της Deutsche Welle ο Κρίστιαν Λυτ παραδέχεται ότι ο αριθμός των υπογραφών είναι σχετικά μικρός.

Η δε συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Αναφορών υπό την προεδρία της Κέρστιν Στάινκε, από το κόμμα η Αριστερά, δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Φάνηκε μάλιστα να παραδέχεται ότι με το πρωτογενές πλεόνασμα απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου διάσωσης.

«Η Ελλάδα βαρέλι χωρίς πάτο»

Τα αιτήματα που διατυπώνονται προς τη Βουλή σε σχετική επιστολή που συνοδεύει τον κατάλογο με τις υπογραφές είναι η απόρριψη νέων δανείων με χρήματα φορολογουμένων, να μην παραταθεί ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων, αλλά ούτε να διαγραφούν τα ελληνικά χρέη.

Επίσης, το κόμμα ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις μελέτες και τις έρευνες που αφορούν στην έξοδο της Ελλάδας ή και άλλων χωρών από τη ζώνη του ευρώ. Το επιχείρημα που προβάλλεται είναι ότι παρά τη βοήθεια 110 δισεκ. ευρώ το 2010, άλλων 130 δισεκ. ευρώ το 2012 με προσθήκη άλλων 47 δισεκ. ευρώ τον ίδιο χρόνο και κούρεμα ύψους 100 δισεκ. ευρώ, το χρέος της Ελλάδας σήμερα είναι υψηλότερο από τότε που ξεκίνησε η κρίση.

Επιπλέον, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν συρρικνώθηκε δραματικά και η ανεργία ανέβηκε στο 27% με τη νεανική να φθάνει στο 57%. «Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς με καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα και το Γερμανό φορολογούμενο και με αναπόφευκτο ένα δεύτερο κούρεμα» αναφέρεται στο κείμενο.

«Σε αυτήν την κατάσταση τυχόν τρίτο πακέτο στήριξης δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο από κατασπατάληση χρημάτων φορολογουμένων». Το συμπέρασμα, στο οποίο καταλήγει το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία στην επιστολή, είναι ότι η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο και ότι έχει έρθει η ώρα της εναντίωσης στην αποτυχημένη πολιτική διάσωσης και στην απώλεια κι άλλων χαμένων χρημάτων.

Deutsche Welle

Πηγή

Related posts

Δείτε το πιο ρατσιστικό ψηφοδέλτιο που μυπάρχει και εγκρίθηκε απο τον Άρειο Πάγο! Δεν έχει μέσα ούτε έναν χριστιανό!

ExnetΗellas

Πρόστιμο για εθελοντές συζητούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ExnetΗellas

Από 14 Μαΐου απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30 , τέλος sms…

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy