Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Α. Τζιτζικώστας: Στην Αυτοδιοίκηση λύνουμε προβλήματα, δεν υψώνουμε κομματικά λάβαρα

TZITZIKOSTAS-SYNENTEYXI-TYPOY1
Το όραμά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους βασικούς άξονες του προγράμματός του, παρουσιάζει σε συνέντευξή του στο aftodioikisi.gr ο Περιφεριάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ζητάει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του για να συνεχίσει το έργο του.


«Στην αυτοδιοίκηση, είμαστε για να λύνουμε τα προβλήματα του τόπου και των συμπολιτών μας, όχι για να ακολουθούμε κομματικές γραμμές ή να υψώνουμε κομματικά λάβαρα», συμπληρώνει ο ίδιος.

Αναλυτικότερα η συνέντευξη του κ. Τζιτζικώστα στο aftodioikisi.gr.

Δύο υποψήφιοι διεκδικούν την Περιφέρεια προερχόμενοι από το χώρο της ΝΔ, εσείς και ο Γιάννης Ιωαννίδης. Ποιες οι διαφορές σας;

Στην αυτοδιοίκηση δεν έχουν χώρο οι αντιπαραθέσεις σε επίπεδο προσώπων, ούτε σε επίπεδο κομμάτων. Οι πολίτες δεν θα μας κρίνουν με βάση τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προερχόμαστε. Θα κριθούμε με βάση το έργο που ο καθένας από εμάς έχει κάνει για την Κεντρική Μακεδονία, το ενδιαφέρον μας, όλα αυτά τα χρόνια, για τα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας, καθώς και πρόγραμμά μας, που πρέπει να είναι συγκεκριμένο και κοστολογημένο. Εμείς έχουμε δουλέψει όλο το προηγούμενο διάστημα για τον τόπο μας, το έργο μας έχει αναγνωριστεί και τώρα με την αυτοδιοικητική πρόταση «Αλληλεγγύη» ζητάμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας για να συνεχίσουμε αυτό το έργο.

Σε τι κοινό απευθύνετε ο καθένας;

Η «Αλληλεγγύη» είναι μία καθαρά αυτοδιοικητική πρόταση, μια πρόταση για το παρόν και το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, πέρα και πάνω από κόμματα. Ο συνδυασμός μας πλαισιώνεται από ικανούς ανθρώπους, που έχουν όρεξη να προσφέρουν και προέρχονται από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους. Στην αυτοδιοίκηση, είμαστε για να λύνουμε τα προβλήματα του τόπου και των συμπολιτών μας, όχι για να ακολουθούμε κομματικές γραμμές ή να υψώνουμε κομματικά λάβαρα.

Σε περίπτωση ήττας τι δρόμο θα ακολουθήσετε; Θα διεκδικήσετε πάλι μια θέση στο Κοινοβούλιο.

Πριν από τρία χρόνια, πήρα συνειδητά την απόφαση να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα με το νέο θεσμό της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Το διάστημα που προηγήθηκε, δουλέψαμε σκληρά όλοι μαζί, οι αντιπεριφερειάρχες, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια, αναγνωρίστηκε η καλή δουλειά που έγινε και ζητάμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, για να συνεχίσουμε το έργο μας. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα κρίνουν θετικά τόσο το έργο, όσο και την πρότασή μας. Η «Αλληλεγγύη» λοιπόν, θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της τα επόμενα πέντε κρίσιμα χρόνια και σε αυτή την αποστολή έχω πλήρως αφοσιωθεί.

Ποιο είναι το όραμα σας για την Περιφέρεια σε περίπτωση που ανανεώσετε τη θητεία σας;

Να ζουν όλοι οι άνθρωποι σαν άνθρωποι. Να έχουν εργασία και πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία. Να αποκτήσει προοπτική η νέα γενιά, η γενιά μου.

Περιγράψτε μας τους βασικούς άξονες του προγράμματός σας.

Παρουσιάσαμε ήδη ένα πλέγμα προτεραιοτήτων που συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους και έχουν ως τελικό στόχο αφενός την ανάκαμψη της τοπικής μας οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αφετέρου την ενίσχυση της κοινωνικής μας συνοχής. Οι βασικοί πυλώνες του προγράμματός μας είναι: η αλληλεγγύη στους αδύναμους και η προστασία για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η επανεκκίνηση της τοπικής μας οικονομίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσα από την ενίσχυση της υγιούς και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής που υλοποιούμε μέσω του ΕΣΠΑ. Η αποτελεσματική αναδιοργάνωση του παραγωγικού προτύπου και του πρωτογενούς τομέα και η καθιέρωση του μοντέλου «παράγω – εξάγω». Η ανάδειξη του τουρισμού ως βασικού πυλώνα της τοπικής  μας οικονομίας και η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού με στόχο τη δωδεκάμηνη προσέλκυση τουριστών. Έχουμε το όραμα, έχουμε το σχέδιο, έχουμε και τον τρόπο για να το πετύχουμε. Συγκεκριμένα θα αξιοποιήσουμε τους πόρους από: το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020, δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ, από το οποίο θα αντλήσουμε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια. Επιπρόσθετα, 3 δισεκατομμύρια ευρώ θα διεκδικήσουμε να επενδυθούν στην Κεντρική Μακεδονία από τα τομεακά προγράμματα 2014-2020. Τέλος, 700 εκατομμύρια ευρώ θα αντλήσουμε από τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Όλο το πρόγραμμά μας για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι κοστολογημένο.

Πηγή

Related posts

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τον Τουρισμό

ΔΗΜΟΣΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PALMOS ANALYSIS ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Ο Α.Σαμαράς οδηγεί στον πάτο της αβύσσου τη ΝΔ – 10,4% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ & πάει για αυτοδυναμία το Μάρτιο

ExnetΗellas

H Ρωσία απαγόρευσε σε 3 Έλληνες υπουργούς να ταξιδέψουν στη Μόσχα

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy