Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη μια δημοσκόπηση κατά παραγγελία!

dimoskopisi2
Το κακό φαίνεται ότι έχει παραγίνει με τις δημοσκοπήσεις, οι  οποίες βγάζουν αποτελέσματα αναλόγως της “γωνίας” του μέσου στο οποίο δημοσιεύονται.


Οι εφημερίδες από ό,τι φαίνεται και τα άλλα ενημερωτικά μέσα ψάχνουν “οπαδούς”, που θα δούν αυτό που θέλουν στην δημοσκόπηση. Οι δημοσκόποι θέλουν να πληρώνονται για περισσότερες δημοσκοπήσεις και έτσι στην Ελλάδα έχουμε το μοναδικό στην επιστήμη φαινόμενο, κάτι το οποίο υποτίθεται ότι γίνεται με επιστημονικό τρόπο, με τους ίδιους (πάνω κάτω) κανόνες και την ίδια μεθοδολογία να βγάζει συνέχεια διαφορετικά αποτελέσματα.

Έτσι λοιπόν να και η νέα “δημοσκόπηση”: Οριακή διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και υπέρ της Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές, «δείχνει» δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, για το Real.gr.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Ποτάμι, ενώ στα ύψη βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19.9% και η Ν.Δ. 19.7% διαφορά 0.2%. Ακολουθούν το Ποτάμι 9.2%, Χρυσή Αυγή 8.2% ΚΚΕ 6,1%, Ελιά 5.3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4% ΔΗΜΑΡ 2.7%. «Άλλο κόμμα» απάντησε το 6.9% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 18%. Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η Ν.Δ. περνάει μπροστά με μία μονάδα διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, Ν.Δ. 21.8% και ΣΥΡΙΖΑ 20.8%. Ακολουθούν το Ποτάμι 8.2%, Χρυσή Αυγή 8.1%, ΚΚΕ 6%, Ελιά 4.9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4.1%, ΔΗΜΑΡ 2.8%, άλλο κόμμα 5.7%, αδιευκρίνιστη ψήφος 17.6%. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 43.1% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 28.7%.

Πηγή

Related posts

Από τους μαυραγορίτες Πακιστανικών γενοσήμων στον Βαρουφάκη και τις δυνατότητες της Ελληνικής φαρμακοβομηχανίας

ExnetΗellas

Lockdown: Στόχος της κυβέρνησης είναι το σταδιακό «άνοιγμα» από τις 16 του μήνα

Αρ. Πελώνη: Με την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, δεν συζητάμε για άνοιγμα

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy