Image default
ΕΛΛΑΣ Οικονομία

ΣΥΡΙΖΑ: “Προεκλογικό πυροτέχνημα και στημένη η έξοδος στις αγορές”

TSIPRASL 3
Για «προεκλογικό πυροτέχνημα» και για στημένη έξοδο, που στόχο έχει να δημιουργήσει κλίμα υπέρ της κυβέρνησης ενόψει των ευρωεκλογών, μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την έξοδος της χώρας στις αγορές με ομόλογο 2,5 δις ευρώ.

Όπως σχολιάζεται από την Κουμουνδούρου, η κίνηση αυτή γίνεται για πολιτικούς λόγους, για να υποστυλωθεί η καταρρέουσα κυβέρνηση και δεν είναι τίποτε άλλο από μία αδίστακτη προεκλογική προπαγάνδα για ψηφοθηρικούς λόγους, με στόχο δηλαδή της υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών.

Συνδέει δε ο ΣΥΡΙΖΑ την εσπευσμένη έξοδο στις αγορές με την προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπεράσει την υπόθεση Μπαλτάκου, στην ανάδειξη της οποία θα επιμείνει η αξιωματική αντιπολίτευση, θεωρώντας ότι φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου.

Προκειμένου να υπερκεράσει την κριτική ότι αυτή η αντιπολιτευτική στάση είναι μίζερη, ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται δημοσιεύματα και αναφορές μέρους του διεθνούς τύπου, ακόμα και τη… Moody’s, που προ ημερών είχε αναβάλει για τον Αύγουστο την έκθεσή της για την ελληνική οικονομία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι πραγματική μία τέτοια έξοδος στις αγορές, όταν η χώρα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη που ήταν όταν αναγκάστηκε να μπει στο Μνημόνιο, επειδή ακριβώς δεν της δάνειζαν οι αγορές.

Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει κατά τα φαινόμενα να μιλά για «εικονική πραγματικότητα», ενώ θα τονίσει ότι η χώρα παραμένει σιδηροδέσμια των μνημονίων, παρά την περίφημη «έξοδο στις αγορές». Ειδικά στο θέμα των μνημονίων ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά ευθέως πλέον περί κρυφών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των δανειστών για υλοποίηση όμως μετά τις ευρωεκλογές.

Καταγγέλλει δε ότι αυτή η μυστική συμφωνία, που ισοδυναμεί με νέο Μνημόνιο, οδηγεί στην πλήρη ανατροπή του εργατικού δικαίου, την περαιτέρω μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15%, νέα “δώρα” στους εργοδότες για αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας και την ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος με περαιτέρω μείωση ασφαλιστικών εισφορών και ποσοστιαία μείωση των συντάξεων αναπηρίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει και καλεί τους πολίτες στη διαδήλωση που οργανώνεται αύριο στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος κατά της πολιτικής της Άνγκελας Μέρκελ, με αφορμή την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ η επίσκεψη γίνεται για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενόψει των εκλογών, «για να επιβραβεύσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο, να επιτηρήσει την συνέχιση της λιτότητας, να επιθεωρήσει αν  χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας».

Πηγή

Related posts

Τι αλλαγές έρχονται σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας

ExnetΗellas

Ξυλοκόπησαν 90χρονο για να του πάρουν 120 ευρώ!

ExnetΗellas

Προσαύξηση 500% για κάθε απλήρωτο εισιτήριο στα Μέσα Μεταφοράς

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy