Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίστηκε για 26η μέρα η δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης

upeksairesh
Συνεχίστηκε για 26η μέρα η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης…

υπόθεση για την οποία καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην διαχειριστής της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης.

Τη ‘σκυτάλη’ των καταθέσεων πήρε η δημοτική υπάλληλος Μαρία Τατάγια, στην οποία ανατέθηκε το 2011 από τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη η διενέργεια της ΕΔΕ προκειμένου να αποδώσει πειθαρχικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους συναδέλφους της.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, διαπίστωσε παραλείψεις από συγκεκριμένους υπαλλήλους της ταμειακής υπηρεσίας, τους οποίους ονομάτισε, πλην όμως, όπως διευκρίνισε, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα -πολλά από τα οποία έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί- δεν ενήργησαν με δόλο.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι είχαν τιμωρηθεί σε προηγούμενη ΕΔΕ για την υπεξαίρεση, «δεν είχε νόημα» να προχωρήσει σε νέες πειθαρχικές τιμωρίες. Η ίδια, πάντως, πρόσθεσε ότι σε μεταγενέστερο στάδιο πληροφορήθηκε ότι το αποτέλεσμα της δικής της πειθαρχικής έρευνας προκάλεσε την απογοήτευση του σημερινού δημάρχου.

Ερωτηθείσα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τη λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, με βάση τα συμπεράσματα από την έρευνα που διενήργησε, η κ. Τατάγια επεσήμανε ότι «δεν γινόταν πουθενά ουσιαστικός έλεγχος», ενώ μίλησε για «ψυχολογία δημοσίου», όπου «ο καθένας προσπαθεί να εξωθήσει την ευθύνη σε κάποιον άλλο».

 

Όπως τόνισε, γινόταν αριθμητικός έλεγχος και το βάρος δίδονταν στο να υπάρξει συμφωνία στους λογαριασμούς. «Κανείς δεν έμπαινε στη διαδικασία να εμβαθύνει» ανέφερε και διατύπωσε την άποψη ότι η πολιτική ηγεσία του δήμου, «δεν έχει ανάμειξη στη λειτουργία των υπηρεσιών».

Αναφερόμενη στον πρώην συνάδελφό της Π. Σαξώνη, είπε τον γνώριζε από το 1989, όταν συνυπήρχαν στην υπηρεσία δημοτολογίων του δήμου. Τόνισε ότι γνώριζε από τότε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, κάτι που όπως σημείωσε «δεν ήταν μυστικό».

Αποκάλυψε δε ότι από την εποχή εκείνη «ο Σαξώνης έκανε τα αδύνατα δυνατά να μετατεθεί στο ταμείο». «Όταν αποκαλύφθηκε η υπεξαίρεση -συνέχισε- μού λύθηκε η απορία». Μάλιστα, η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο άλλοτε συνάδελφός της «παρίστανε τον τεμπέλη για να πάει στο ταμείο», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Π. Σαξώνη.

Εξάλλου, η κ Τατάγια εξέφρασε την γνώμη ότι ο πρώην ταμίας έκλεβε και πριν το 1999, τονίζοντας ότι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι δεν γινόταν έλεγχοι από τα ταμεία, ούτε διασταυρώσεις από το δήμο.

Πηγή

Related posts

Στις ανακρίτριες για την απολογία του ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης

ExnetΗellas

Αμπντουλλάχ Αγάρ: Επρεπε για μία ακόμη φορά, να τους γίνει υπενθύμιση  της ισχύος του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας

Σε 18 χρόνια φυλάκισης καταδεικάστηκε ο 70χρονος από τον Βόλο που βίαζε την 7χρονη εγγονή του

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy