Image default
Κόσμος

Προκλητικές δηλώσεις για ακόμη μια φορά από τον Ερντογάν πριν τη συνάντηση στη Βάρνα με του Ευρωπαίους

Με «άγριες» διαθέσεις φαίνεται ότι πάει ο Ερντογάν στην Βάρνα της Βουλγαρίας για την αυριανή συνάντησή του με τους Ζ.Κ.Γιούνκερ και Ντ.Τουσκ στο πλαίσιο της Ευρω-τουρκικής συνάντησης.

Σε ομιλία του στη Σαμψούντα, ο Ερντογάν απηύθυνε “αυστηρό μήνυμα” στη Δύση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “η Τουρκία δεν δέχεται μαθήματα απο κανένα.”

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως για όσα επιρρίπτουν στην Τουρκία για την επιχείρηση στο Αφρίν, ο ίδιος έχει βίντεο που τα αντικρούουν.

Σύμφωνα με απληροφόρητες απο την Τουρκία ο Ερντογάν εννοεί ότι έχει στα χέρια του υλικό που σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύει ότι οι Κούρδοι δρουν ως “τρομοκρατική οργάνωση.”

Ακόμη είπε ότι τα στοιχεία αυτά πρόκειται να τα προσκομίσει στη Σύνοδο, την Δευτέρα. Προειδοποίησε, δε, ότι “κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Τούρκων.”

Μάλιστα στην αυριανή συνάντηση οι δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ υποτίθεται ότι θα θέσουν και θέμα για τους Έλληνες αιχμαλώτους στις τουρκικές φυλακές, αλλά είναι άγνωστη η απάντηση που θα λάβουν.

Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία του το Σάββατο στη Σαμψούντα, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, αναφέροντας ότι «την μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε», απειλώντας ότι, «αν χρειαστεί, θα δώσουμε τις ζωές μας και αν χρειαστεί, θα πάρουμε ζωές».

Στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής συνόδου, ο Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στη Βάρνα με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ. Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται μεταξύ άλλων να του θέσουν και το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν στη Βάρνα

Για τις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η άφιξη του Τούρκου Προέδρου στη Βάρνα της Βουλγαρίας, ο οποίος στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοβ.

Στις 19.00 αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ η οποία πιθανότατα θα διαρκέσει δύο ώρες. Μετά το πέρας της συνάντησης θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου ενώ για τις 22.00 προγραμματιστεί η αναχώρηση του Τούρκου προέδρου από τη Βάρνα.

 

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Βόρεια Κορέα : Διαπράττει δημόσιες εκτελέσεις για παραδειγματισμό

technical

Ντμπεϊμπά: “Η Λιβύη χάρη στη συμφωνία που υπέγραψε με την Τουρκία κέρδισε ένα καλό μερίδιο από τα κοιτάσματα αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο”

ΗΠΑ : Μια 30χρονη μητέρα έχασε τη ζωή της από σφαίρα αστυνομικών

vetapa.exnet

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy