Image default
Κόσμος

Ο Ν. Τράμπ τίμησε την 25η Μαρτίου αλλά και τους Έλληνες της Αμερι

Την Ευλογία του Θεού για την Ελλάδα και τις ΗΠΑ ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ δηλώνοντας μάλιστα ότι θα τιμάει την 25η Μαρτίου για τα επόμενα επτά χρόνια υπονοώντας ότι θα κερδίσει και τις εκλογές του 2020.

«Τιμούμε την Ελληνική Ανεξαρτησία και θα την τιμήσουμε και τα επόμενα επτά χρόνια που θα είμαι Πρόεδρος», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, απευθυνόμενος στους Ελληνοαμερικανούς, που κάλεσε στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821.

«Η μάχη για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας υποστηρίχθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του δυτικού κόσμου», τόνισε ο κ. Τραμπ. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, και σημείωσε: «Ο Θέος να ευλογεί την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η Ελληνική ημέρα ανεξαρτησίας γιορτάστηκε για μια ακόμα φορά στον Λευκό Οίκο με περίπου 400 καλεσμένους κυρίως από την ομογένεια αλλά και κάποιους που ταξίδεψαν από την Ελλάδα. Η Μελάνια Τράμπ παρ’ ότι αναφερόταν στην πρόσκληση ως οικοδέσποινα δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα δεξιώσεων αφήνοντας για μια ακόμα φορά μόνο τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε: «Όπως οι πρόγονοί μας, έτσι και εμείς θα αντλήσουμε δύναμη και από τους δεσμούς της ιστορίας και του πολιτισμού που ενώνουν τις χώρες μας και διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας. Και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στις αξίες και τις αρχές που καθορίζουν το ποιοι είμαστε. Και είμαστε ενωμένοι στις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας σήμερα και για πάντα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως την «γενέτειρα της δημοκρατίας και του Δυτικού Πολιτισμού», υποστηρίζοντας πως οι κοινές ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες ενέπνευσαν τους πολίτες σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου να αναλάβουν δράση και να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σημειώσει την βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Παντού γύρω μας, εδώ στις ΗΠΑ, βλέπουμε την βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού, της τέχνης και της φιλοσοφίας. Οι πατέρες (της αμερικανικής δημοκρατίας) συμβουλεύτηκαν την σοφία των αρχαίων ελληνικών πόλεων-κρατών όταν έγραφαν το δικό μας Σύνταγμα. Ήξεραν τι έκαναν. Οι στρατηγοί, οι επιστήμονες, οι δικηγόροι και οι εκπαιδευτικοί μας συνεχίζουν να βρίσκουν έμπνευση στα έργα των αρχαίων Ελλήνων. Και σε όλη αυτή την πρωτεύουσα, από το Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι το Μνημείο του Λίνκολν και τον όμορφο Λευκό Οίκο, βλέπουμε την μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχιτεκτονικής».

Ο πρόεδρος Τραμπ είπε πως θα βρίσκεται για επτά ακόμα χρόνια στον Λευκό Οίκο για να γιορτάζει την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας. «Τιμούμε την ελληνική ανεξαρτησία εδώ στο Λευκό Οίκο από το 1987, μια παράδοση που γνωρίζουμε ότι θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια. Θα είμαι μαζί σας μόνο για τα επόμενα επτά».

Κλείνοντας, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως οι κοινές πολιτισμικές αξίες αποτελούν την βάση πάνω στην οποία οι ΗΠΑ και η Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν μαζί τις οποίες προκλήσεις εμφανιστούν στο μέλλον.

 

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Για την μεγαλειώδη αντι-ισλαμική συγκέντρωση στη Γαλλία ακούσατε σε κανένα βοθροκάναλο;

technical

Πρώτη «συνάντηση» με ξένο ηγέτη για τον Μπάιντεν

Οι αρχές στη Γερμανία και τη Γαλλία βρίσκονται υπό πίεση να βρουν «δημιουργικές λύσεις» ώστε να αξιοποιήσουν το εμβόλιο των AstraZeneca

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy