Image default
Κόσμος

Ο Τουρκικός στρατός κατάφερε να εισβάλλει στην Αφρίν

Ο τουρκικός Στρατός και οι μισθοφόροι σύμμαχοι του από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό («FSA») κατέλαβαν τα χωριά Καφρ Σχιλ, μόλις εξακόσια (600) μέτρα δυτικά της πόλης, ενώ τα τουρκικά άρματα μάχης, συνοδευόμενα από τεθωρακισμένα οχήματα κατέλαβαν τα χωρία Χουλίλου, Κάφρ Ντάλι αλ Φαουκάνι, Τζουκάν και αλ Νίρα βόρεια και δυτικά του Κάφρ Σχιλ, το οποίο ήταν το κέντρο της κουρδικής άμυνας.

Οι πρώτες μονάδες ειδικών δυνάμεων και του FSA μπήκαν ήδη στο κέντρο της Αφρίν, όπου διεξάγονται μάχες από σπίτι σε σπίτι. Οι τούρκοι εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες νυχτερινών επιχειρήσεων που έχουν λόγω της ευρείας χρήσης θερμικών καμερών και καμερών ενίσχυσης του αστρικού φωτός που έχουν και ανατρέπουν τις κουρδικές θέσεις.

Μαχητικά F-16 της τουρκικής Αεροπορίας σε συνεργασία με μονάδες ειδικών δυνάμεων που “φωτίζουν” με λέιζερ του στόχους κτύπησαν αποθήκες όπλων και πυρομαχικών μέσα στην Αφρίν και στην επαρχίας Μα’μπέτλα, βορειοδυτικά της Αφρίν.

Αύριο, όπως φαίνεται από τις κινήσεις σύγκλισης που καταγράφονται από το απόγευμα σήμερα, η τουρκική “τανάλια” θα έχει κλείσει και η Αφρίν είναι ζήτημα αν θα μπορέσει να ανθέξει περισσότερο από την ερχόμενη Δευτέρα.

Δύο απόπειρες κουρδικών μονάδων από την Μάνπιτζ να εισέλθουν στην Αφρίν και να ενισχύσουν τους ομοεθνείς τους, αναχαιτίστηκαν με μαζικά πυρά από τις τουρκικές Μοίρες των αυτοκινούμενων πυροβόλων Firtina των 155 χλστ..

Απο την πλευρά τους, οι μονάδες προστασίας του κουρδικού λαού («YPG») απέκρουσαν αρκετές επιθέσεις του τουρκικού στρατού και των συμμάχων του στις θέσεις τους στην επαρχία της Σάρα βορείως της πόλης Αφριν.

Σύμφωνα με τους Κούρδους, καταστράφηκε ένα τεθωρακισμένο όχημα του τουρκικού Στρατού με αντιαρματικό πύραυλο Fagot και αιχμαλώτισαν δύο άτομα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι Κούρδοι έχουν “ξεμείνει” από αντιαρματικά βλήματα.

Είναι η πρώτη εκτόξευση Fagot μετά από πέντε ημέρες συνεχούς προέλασης των Τούρκων και αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο πλέον οι τουρκικές θωρακισμένες μονάδες έχουν καταλάβει τόσο έδαφος σε τόσο λίγες ημέρες.

https://www.youtube.com/watch?v=VV2tBZ7iKKc

Το YPG αντιστέκεται ηρωικά στις επαρχίες της Μπουλμπούλ, Σάρα και Σείκχ αλ Χαντίντ, αλλά τα κεντρικά σημεία άμυνά τους έχουν καταρρεύσει στις επαρχίες Μα’μπέτλα και Ζανταρίς και πλέον και οι πρώτες τρεις επαρχίες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν και να καταστραφούν.

Ειδικές τουρκικές μονάδες αστικού πολέμου, τόσο του Στρατού, όσο και της Στρατοχωροφυλακής, ακολουθούν τις τουρκικές τεθωρακισμένες ίλες των M60T και Leopard-2A4, οι οποίες κερδίζουν το έδαφος, αλλά οι follow-on-forces των Τούρκων ειδικών στις αστικές συγκρούσεις, εκκαθαρίζει τις εναπομείνασες εστίες αντίστασης και διασφαλίζει τα “πλευρά” των τουρκικών αρμάτων.

Το πρόβλημα είναι ότι οι Κούρδοι δεν έχουν όπλα. Μικρό μέρος του πληθυσμού είναι, τελικά εξοπλισμένο

Περισσότεροι από 30.000 άμαχοι έφυγαν τις τελευταίες 24 ώρες για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς του τουρκικού Στρατού στην πόλη Αφρίν, στην βορειοδυτική Συρία και ήταν όλοι άοπλοι.

Να παρακολουθούμε τις τουρκικές τακτικές. Οταν ζητήθηκε από τους Αρχηγούς των Επιτελείων να ξεκινήσει πρόγραμμα μαζικής αναδιοργάνωσης της Εθνοφρουράς και ανασύστασης των Ταγμάτων Εθνικής Αμυνας σε από την Θράκη (όλη την Θράκη, όχι μόνο το νομό Εβρου) μέχρι το Καστελόριζο και με διαμοιρασμό οπλισμού και πυρομαχικών από τον καιρό της ειρήνης στους πολίτες, υπήρχε συγκεκριμένος λόγος, όπως βλέπουμε.

Οι Κούρδοι αυτή την στιγμή ή για την ακρίβεια, όσες μονάδες του YPG έχουν απομείνει να μάχονται, είναι λιγότερες από 2.000 μαχητές και το μαρύτερο όπλο τους είναι τα πολυβόλα των 14,5 χλστ. που και αυτά έχουν λίγα πυρομαχικά.

Όσοι κάτοικοι παραμένουν στην πόλη σχηματίζουν μεγάλες ουρές έξω από τα καταστήματα για να αγοράσουν ψωμί ενώ προμηθεύονται νερό από υδροφόρες. Η πόλη δεν έχει νερό αφότου οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν το φράγμα της περιοχής.

Η Άγκυρα διαβεβαίωσε και πάλι σήμερα ότι η Αφρίν “θα εκκαθαριστεί σύντομα” από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική πολιτοφυλακή.

Πηγή:pronews.gr

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Μαδούν τη «μαργαρίτα» για το Χρηματιστήριο Ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ: Εμφάνιση εν αναμονή πρωθυπουργού ετοιμάζει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Πρόωρες εκλογές για τη Μεγάλη Βρετανία

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy