Image default
Κόσμος

Οι Τουρκικές δυνάμεις επιτίθενται σε αμάχους στην Αφρίν

Τουλάχιστον 13 άμαχοι, μεταξύ αυτών δύο παιδιά, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας, έγινε γνωστό από την ιστοσελίδα Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη φιλοϊσλαμιστική ιστοσελίδα, τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά, στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που στοχοθέτησαν την Τζανταρίς, μια κωμόπολη του θύλακα της Αφρίν που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την τουρκική μεθόριο.

«Ο απολογισμός των ανθρώπινων απωλειών θα μπορούσε να αυξηθεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Τζανταρίς και τα περίχωρά της «από την αυγή, σφυροκοπούνται από τις τουρκικές δυνάμεις που επιδιώκουν τον έλεγχο» της περιοχής.

Τούρκοι στρατιώτες και ισλαμιστές μισθοφόροι έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά.

Από την 20η Ιανουαρίου, που ξεκίνησαν οι τουρκικές επιχειρήσεις στην Εφρίν, 165 άμαχοι, μεταξύ αυτών 29 παιδιά, έχουν σκοτωθεί, όπως λέει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ η Τουρκία διαψεύδει ότι στοχοθετεί άμαχους.

Επιπλέον, 266 μισθοφόροι ισλαμιστές των δυνάμεων που έχουν συμμαχήσει με την Άγκυρα, και 302 μέλη των κουρδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα.

Πολεμικός χάρτης της Αφρίν: Με γαλάζιο χρώμα τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κίτρινο τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο. Με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας. Με πράσινο σκούρο η Αλ Κάιντα. Με πράσινο ανοιχτό η Αχράρ Αλ Σαμ.

Δείτε εικόνες με τα θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας στην Τζανταρίς:

https://www.youtube.com/watch?v=KinWA2hHFEI

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Μεταφορά βαλλιστικού πυραύλου στη δυτική ακτή της Β. Κορέας από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

technical

Το τεράστιο μίσος της Μέρκελ για τους Ελληνες

ExnetΗellas

Ύπουλο σχέδιο για τουρκική εισβολή στη Θράκη

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy