Image default
Κόσμος

Τουλάχιστον 44 νεκροί στο Περού από πτώση λεοφωρείου σε φαράγγι

Λεωφορείο στο Περού έπεσε σε φαράγγι και κατέληξε να συντριβεί περίπου 80 μέτρα χαμηλότερα από το επίπεδο του δρόμου όπου κινείτο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 44 επιβάτες. Πρόκειται για το δεύτερο πολύνεκρο τροχαίο της χρονιάς στη χώρα των Άνδεων.

«Με βάση μια αναφορά της αστυνομίας, έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουμε 44 νεκρούς μέχρι στιγμής», ανέφερε η Γιαμίλα Οσόριο, η κυβερνήτρια της επαρχίας Αρεκίπα, μέσω Twitter.

Στο λεωφορείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επέβαιναν 45 επιβάτες, σύμφωνα με την εταιρεία Rey Latino, στην οποία ανήκει το λεωφορείο, όμως ο αριθμός τους προφανώς ήταν υψηλότερος, εξήγησε η αστυνομία, καθώς συχνά επιβιβάζονται κατά τη διάρκεια δρομολογίων της περισσότεροι επιβάτες, που δεν εμφανίζονται στην αρχική καταμέτρηση.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Γουάλτερ Ορτίς, επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Αρεκίπα, 11 τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της ομώνυμης πόλης. Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών δεν διευκρινίστηκε από τις αρχές.

Η συντριβή του λεωφορείου έγινε περί τις 01:30 τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδας) σε μια στροφή στο 780ό χιλιόμετρο της οδού Panamericana Sur, στην επαρχία Αρεκίπα, στο νότιο Περού. Τα τροχαία είναι εξαιρετικά συχνά στο Περού, όπου πολλοί δρόμοι δεν θεωρούνται ασφαλείς, ενώ οι οδηγοί λεωφορείων δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση πάντα.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πόλη Τσάλα, που βρέχεται από τον Ειρηνικό, με προορισμό την Αρεκίπα, σύμφωνα με ΜΜΕ του Περού. «Τα συλλυπητήριά μου στα θύματα του τροχαίου δυστυχήματος στην Αρεκίπα», ανέφερε ο πρόεδρος Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι μέσω Twitter.

Πρόκειται για το δεύτερο εξαιρετικά πολύνεκρο τροχαίο στο Περού φέτος. Τη 2α Ιανουαρίου, λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό κι έπεσε σε απόκρημνη πλαγιά από ύψος 100 μέτρων, στην περιοχή Πασαμάγιο, 45 χλμ. βόρεια της Λίμας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 52 άνθρωποι.

Πηγή:pronews.gr

Related posts

STOP ERDOGAN: νέα διάσταση από τους δημοσιογράφους του Αναντολού…

Τα βραβεία που έδωσε ένας δάσκαλος στο τέλος της χρονιάς

technical

Διάσωση Ελλάδας από Μόσχα; Θα αντέξουν Γερμανία και Η.Π.Α ;

Μαρία Καρυπίδη

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy