Breaking News
Ιταλία : Στη Σικελία ένα ζευγάρι εξέδειδε τη 9χρονη κόρη τους
Ο Ν.Κοτζιάς σε συνέντευξή του δήλωσε ότι θα δώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια
Ένα πρωτοφανές και ανησυχητικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο όταν ισλαμιστής μπήκε στο Ωδείο του Ρεθύμνου φωνάζοντας: «Εδώ είναι τζαμί – Να φύγουν τα άπιστα Ελληνόπουλα»! Η υπεύθυνη κάλεσε την αστυνομία όμως πριν προλάβει να έλθει , ο ίδιος μουσουλμάνος ξαναεισέβαλε στην αίθουσα του Ωδείου με έναν δεύτερο – αυτή την φορά – επαναλαμβάνοντας πως ο χώρος προορίζεται για μουσουλμανικές προσευχές Αναστάτωση προκάλεσε το ξαφνικό ντου που έκανε ένας μουσουλμάνος την ώρα του μαθήματος στην είσοδο του Ωδείου Ρεθύμνου. Εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν μαθήματα φωνητικής. Βλέποντας η υπεύθυνη του Ωδείου τον μουσουλμάνο να πλησιάζει προς το μέρος της απόρησε και τον ρώτησε αν ήθελε κάτι όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά Κρήτης. Η απάντηση ήταν αποστομωτική καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ… της είπε ότι ο χώρος του Ωδείου αποτελεί μουσουλμανικό τέμενος και ανήκει στους μουσουλμάνους του Ρεθύμνου. Επίσης πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να εκκενώσουν τον χώρο και να τον παραδώσουν στην μουσουλμανική μειονότητα. Η υπεύθυνη κάλεσε την αστυνομία όμως πριν προλάβει να έλθει , ο ίδιος μουσουλμάνος ξαναεισέβαλε στην αίθουσα του Ωδείου με έναν δεύτερο – αυτή την φορά – επαναλαμβάνοντας πως ο χώρος προορίζεται για μουσουλμανικές προσευχές και είναι λάθος να παραμένει σε ξένα αλλόθρησκα χέρια. Λίγο μετά κατέφθασε η Αστυνομία που τους απομάκρυνε από το χώρο, δίνοντας τέλος στο επεισόδιο για αυτή την φορά. Οι μαθητές όμως που ήταν μάρτυρες στο περιστατικό θορυβήθηκαν και το ίδιο και οι γονείς τους. Οι μπαμπάδες κάποιων μαθητών επικοινώνησαν με τα Παραπολιτικά 102, 4 και ανέφεραν το περιστατικό θέλοντας να μοιραστούν την ανησυχία τους. Σε επικοινωνία με τους γύρω καταστηματάρχες από το κτίριο του Ωδείου τόνισαν ότι το τελευταίο διάστημα η πλατεία Μικρασιατών έχει ερημώσει από ντόπιους και είναι μέρα – νύχτα γεμάτη από παρέες μουσουλμάνων που είτε φωνάζουν, είτε παίζουν μπάλα ή το χρησιμοποιούν σαν άλλοθι για να βρίσκονται σε άμεση επαφή με το κτίριο του Ωδείου το οποίο εντελώς ξαφνικά άρχισα να να εποφθαλμιούν.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου
Συνελήφθει ο δράστης που άνοιξε πυρ σε σχολείο στη Φλόριντα
Exitpolls
Πολιτισμός
Λούβρο : Μια διαφορετική έκθεση φιλοξενεί το μουσείο με σκοπό να επιστραφούν οι κλεμένοι πίνακες στους ιδιοκτήτες τους
Φεβρουάριος 1, 2018

Το Λούβρο κάνει μια διαφορετική έκθεση. Συγκεκριμένα, σε δύο αίθουσες, τοποθέτησε 31 πίνακες για να εντοπίσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους.

Πρόκειται για πίνακες που είχαν κλέψει οι Ναζί, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είχαν εντοπιστεί στη Γερμανία, μετά τον πόλεμο και ήταν ανάμεσα στα 100.000 έργα τέχνης που είχαν αρπάξει, κατά τη ναζιστική κατοχή στη Γαλλία.

Από αυτά τα έργα, 2.000 δεν τα έχει διεκδικήσει κανείς ακόμη, ανάμεσά τους και 296 πίνακες που είναι στο Λούβρο. Τώρα, το μουσείο θέλει να τους επιστρέψει στους πραγματικούς ιδιοκτήτες. «Η συντριπτική πλειονότητα των έργων τέχνης που ανακτήθηκαν ήταν από πλιάτσικο σε εβραϊκές οικογένειες. Οι κληρονόμοι τους πρέπει να τα δουν, να δηλώσουν ότι τους ανήκουν και να ζητήσουν επίσημα να επιστρέψουν στα χέρια τους.

 

Συχνά τα μουσεία παρουσιάζονται ως αρπακτικά, αλλά δεν προσπαθούμε να κρατήσουμε τα έργα τέχνης», δήλωσε στην Telegraph ο Σεμπαστιάν Αλάρντ, επικεφαλής του τμήματος με τους πίνακες στο Λούβρο.

Η προσωρινή έκθεση με τους 31 πίνακες άνοιξε τον προηγούμενο μήνα. Ανάμεσά τους είναι έργα των Τεοντόρ Ρουσό, Ευγένιου Ντελακρουά και Φρανσουά Μπουσέ.

Οσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο δύσκολο γίνεται η επιστροφή των έργων τέχνης στους κληρονόμους των οικογενειών από τις οποίες τα άρπαξαν. Από το 1951 έχουν επιστραφεί μόνο 50. «Οσοι τους διεκδικήσουν πρέπει να δώσουν αποδείξεις. Για παράδειγμα να παρουσιάσουν παλιές οικογενειακές φωτογραφίες, αποδείξεις ή να συγκεντρώσουν μαρτυρίες. Αυτό μπορεί να πάρει χρόνια», παραδέχθηκε ο Αλάρντ.

Πηγή:pronews.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *