Image default
Κόσμος

Ο Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε την έγκληση του Ν. Τράμπ για την διακοπή των εχθροπραξιών

Με τις τουρκικές τεθωρακισμένες ίλες να απέχουν λίγα μέτρα από τους Αμερικανούς στρατιώτες στην Αφρίν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ ζήτησε από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν, «να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να μηδενιστεί κάθε πιθανότητα που θα ενείχε τον κίνδυνο να προκληθεί μια σύγκρουση μεταξύ των τουρκικών και των αμερικανικών δυνάμεων».

Η απάντηση του Ρ.Τ.Ερντογάν ήταν: «Πρώτα να σταματήσετε εσείς να εφοδιάζετε με όπλα τους Κούρδους και μετά θα σταματήσουμε εμείς την επίθεση» και κάπου εκεί τελείωσε η συνομιλία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «προέτρεψε την Τουρκία να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση και να αποφύγει το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από τον άμαχο πληθυσμό και επιπλέον να αυξηθεί ο αριθμός των εκτοπισμένων ανθρώπων και προσφύγων».

 

«Ο πρόεδρος Τραμπ επισήμανε την ανησυχία ότι η κλιμακούμενη βία στην Αφρίν της Συρίας θέτει τον κίνδυνο της υπονόμευσης των κοινών μας στόχων στη Συρία» τονίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω: Οι ΗΠΑ στέλνει μήνυμα στην Αγκυρα που περιέχει την την κεκαλυμμένη απειλή «θερμού» επεισοδίου τουρκικών και αμερικανικών δυνάμεων.

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Ελληνοαμερικανίδα η νέα Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ

ExnetΗellas

Η Κίνα με τη Ρωσία στο πλευρό του Μαδούρο

technical

Το Βατικανό ενημέρωσε τους υπαλλήλους του ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, εάν αρνηθούν να κάνουν εμβόλιο

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy