Image default
Εγκληματικότητα

Επαγγελματικό και καλοστημένο το σχέδιο εκτέλεσης του Β.Στεφανάκου

Aυτό που προβληματίζει από χθες τις αρχές είναι το γεγονός ότι αυτοί που σκότωσαν τον Βασίλη Στεφανάκο γνώριζαν επακριβώς αυτά τα λίγα λεπτά κενού ασφαλείας που και τελικώς εκμεταλλεύτηκαν.

Τον πέτυχαν δηλαδή χωρίς την προσωπική του φρουρά. Ακόμα και αυτό προκαλεί ερωτήματα.

Ο Βασίλης Στεφανάκος τους τελευταίους μήνες ήξερε ότι απειλούνταν η ζωή του και είχε σταματήσει να ανεβάζει αναρτήσεις στο προσωπικό του site, κυκλοφορούσε με θωρακισμένο αυτοκίνητο και συνοδεία δύο ανδρών.

 

Από την άλλη, αυτοί που τον ήθελαν νεκρό είχαν οργανώσει ολόκληρη επιχείρηση. Παρακολουθούσαν το σπίτι πολλές ώρες το 24ωρο, έκλεψαν μοτοσικλέτα για να τη χρησιμοποιήσουν ως όχημα διαφυγής μετά την εκτέλεση του συμβολαίου και έστησαν ένα σχέδιο που περισσότερο θυμίζει τρομοκράτες και όχι κοινούς ποινικούς.

Ουσιαστικά έψαχναν το κενό των λίγων δευτερολέπτων που ο 57χρονος θα έμενε ακάλυπτος δηλαδή δεν θα είχε την προστασία του θωρακισμένου οχήματος ή των δύο bodyguards που αποτελούσαν την ασπίδα του. Και τα κατάφεραν…

Για έναν αδιευκρίνιστο λόγο ο Βασίλης Στεφανάκος στις 7 χθες το απόγευμα κατέβηκε από το σπίτι του στη λεωφόρο Αθηνών 304 στο Χαϊδάρι χωρίς τη «σκιά» του, δηλαδή τον προσωπικό του φρουρό, κάτι που γνώριζαν ή εκμεταλλεύτηκαν οι δολοφόνοι για να τον εκτελέσουν.

Τα κίνητρα του μαφιόζικου χτυπήματος, λένε οι αστυνομικοί, είναι αδιευκρίνιστα… Ίσως, πιθανολογούν να εντάσσονται στον μακροχρόνιο πόλεμο των ανθρώπων της νύχτας που μετράει πολλούς νεκρούς και τραυματίες σε ανοικτούς λογαριασμούς που κλείνουν μόνο με αίμα.

Ίσως έχει να κάνει με κάτι προσωπικό που κάποιοι ήθελαν να ξεκαθαρίσουν όμως ότι και να κρύβεται πίσω από αυτό ένα είναι σίγουρο. Η δουλειά, ήταν επαγγελματικά στημένη. Οι κάμερες έδειξαν ότι οι δράστες απομακρύνθηκαν προς τον Ασπρόπυργο με μια λευκή μοτοσικλέτα, οι πινακίδες της οποίας δείχνουν ότι είχε κλαπεί πριν από ένα μήνα από την Ηλιούπολη.

Οι 22 κάλυκες του καλάσνικοφ μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για βαλλιστική προκειμένου να δουν αν το όπλο που «έφαγε» τον Βασίλη Στεφανάκο ήταν «καθαρό» ή «μαρκαρισμένο» από άλλη εγκληματική ενέργεια.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Βασίλης Στςφανάκος βρισκόταν στο σπίτι με τη σύζυγο και τον αδερφό του, όταν κατέβηκε για λίγο σε μια μη καθορισμένη μετακίνηση γιαυτό και δεν είχε συνοδούς να τον φυλάνε.

Τα δευτερόλεπτα που μεσολάβησαν από τη στιγμή που βγήκε από την εξώπορτα μέχρι το αυτοκίνητο ήταν αρκετά για τους δύο εκτελεστές που τον «καθάρισαν» στη θέση του οδηγού χωρίς να προλάβει να κλείσει την πόρτα της μαύρης θωρακισμένης BMW.

Από τις κάμερες, λένε οι πληροφορίες, φαίνεται να απομακρύνεται μια ακόμη μοτοσικλέτα με δυο επιβαίνοντες που πιθανότατα αποτελούσε την ομάδα υποστήριξης και είχαν εντολές να αναλάμβαναν δράση στην περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά στο σχέδιο εκτέλεσης του Βασίλη Στεφανάκου.

Οι καταθέσεις που θα δώσουν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του 57χρονου ίσως δώσουν απαντήσεις στα δύο ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς:Τι φοβόταν ο Βασίλης Στεφανάκος και ποιοι τον ήθελαν νεκρό;

Ενδεχομένως, λένε οι αστυνομικοί, να είχε εκμυστηρευτεί σε ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος κάποιους από τους φόβους και τις σκέψεις του. Την ίδια ώρα, προσπαθούν μέσω ειδικών λογισμικών συστημάτων να αποκωδικοποιήσουν κλήσεις από κινητά τηλέφωνα που έγιναν λίγο πριν και λίγο μετά τη δολοφονία του 57χρονου, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Σημειώνεται πάντως ότι οι δολοφονίες ανθρώπων της νύκτας πολύ δύσκολα εξιχνιάζονται.

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Ποινική δίωξη για βιασμό ασκήθηκε σε γνωστό 37χρονο ηθοποιό

Εξαρθρώθηκε στη Ροδο σπείρα ναρκωτικών

technical

Έκλεψαν μέχρι και τα καλώδια για τον φωτισμό του Λυκαβηττού! (λέτε τίποτε ευπαθείς να ήθελαν χαλκό;)

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy