Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια με τραυματισμούς στο hotspot της Μόρια

Σε πεδίο μάχη αλλοδαπών μετατράπηκε για άλλη μια φορά η Μόρια της Λέσβου, όταν αργά τη νύχτα της Τρίτης στο κέντρο “Υποδοχής και Τακτοποίησης μεταναστών και προσφύγων” συγκρούσεις μεταξύ Αράβων, Αφγανών και Ιρακινών μεταναστών, προκάλεσαν τον τραυματισμό δέκα ατόμωνμ τον εμπρησμό τμήματος των εγκαταστάσεων και εν τέλει την επέμβαση της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι άνδρες της Π.Υ. έσβησαν τις φωτιές, όμως κάηκαν αρκετές σκηνές, αφού οι αλλοδαποί εμπόδιζαν την είσοδο των οχημάτων και πετούσαν πέτρες και ξύλα στα στελέψη των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας.

Κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 10 περίπου άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο έγκυες γυναίκες και ένα παιδί. Περίπου 50 άτομα έμειναν άστεγα αφού έκαψαν τα καταλύματά τους.

Σε άρθρο της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard αναφέρεται στο hotspot της Μόριας: «Η κατάσταση στα ελληνικά κέντρα υποδοχής προσφύγων παραμένει κρίσιμη. Εν όψει του χειμώνα ασκείται όλο και πιο έντονη κριτική για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Λέγεται ότι η κατάσταση στη Λέσβο, στο hotspot της Μόριας επιδεινώθηκε.

Υπάρχουν επικρίσεις ότι το κέντρο έχει πάρα πολύ κόσμο και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου παρά τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση. (…)

Τις περασμένες μέρες το ζήτημα των προσφύγων στην Ελλάδα αποτέλεσε πρωτοσέλιδη είδηση και για άλλο λόγο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung άγνωστος αριθμός προσφύγων φέρεται να εγκατέλειψε την Ελλάδα και να ταξίδεψε προς τη Β. Ευρώπη. Προς το παρόν οι ελληνικές αρχές τηρούν σιγή ιχθύος».

 

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθεί, ένας ακόμη “ανεξάρτητος” βουλευτής, από το ανεξαρτητο κόμμα των ανεξάρτητων Ελλήνων

ExnetΗellas

Φυγή του Α.Σαμαρά, ζητούν Μιτσοτακικοί και Καραμανλικοί, την Κυριακή

ExnetΗellas

Μέχρι το 2050 θα βρίσκεται η Ελλάδα σε εποπτεία και μνημόνια σύμφωνα με τον Γ.Βαρουφάκη

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy