Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν κατάφερε να ζήσει ο 55χρονος ορειβάτης στον Όλυμπο ενώ σώος βρέθηκε ο 37χρονος φίλος του

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες, η μαραθώνια επιχείρηση ανάσυρσης του 55χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο, ο οποίος μαζί με το 37χρονο φίλο του βρίσκονταν σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Καλόγερος και κάλεσαν σε βοήθεια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο άτυχος άνδρας είναι νεκρός.

Δεκαέξι πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες προσέγγισης του σημείου στο οποίο ο 55χρονος γλίστρησε και έπεσε. Το κλιμάκιο της πυροσβεστικής έχει να αντιμετωπίσει τον πάγο και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτό το υψόμετρο.

Ο νεαρότερος ορειβάτης ανασύρθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μεταφέρθηκε αρχικά στη θέση Πριόνια και από εκεί με ασθενοφόρο διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο 55χρονος έφερε αρχικά σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς έπεσε σε χαράδρα.

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε στην επιχείρηση και μετέφερε 5 άτομα της 2ης ΕΜΑΚ από το Λιτόχωρο, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο. Τα άτομα της ΕΜΑΚ κινήθηκαν με τα πόδια προς την περιοχή Καλόγερος.

Αυτή είναι η τρίτη επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο από το περασμένο Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του, ενώ την Κυριακή δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Αρ. Πελώνη: Χθες ξεπεράσαμε τους 100.000 εμβολιασμούς σε μια ημέρα

Τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση μετέτρεψε το εμβόλιο σε άλλοθι

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy