Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Φρούριο θα παραμείνει η Αθήνα για 2 ακόμη ημέρες λόγω επίσκεψης Ερντογάν

Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια για ακόμα δύο ημέρες οι κάτοικοι των Αθηνών θα συνεχίσουν να ζουν σε μια πόλη «φρούριο» λόγω της επίσκεψης Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος έρχεται για να μας… αναθεωρήσει την Συνθήκη της Λωζάνης και τα σύνορα

Από νωρίς το πρωί η Τροχαία λαμβάνει έκτακτα μέτρα σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο προκειμένου να κινείται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν και η τουρκική αποστολή χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες ώρες και δρόμοι που θα κλείνουν η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους δρόμους από όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου πρόεδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις το προεδρικό αεροσκάφος προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος και μετά τη σύντομη τελετή, η πομπή με τα θωρακισμένα οχήματα θα ακολουθήσει το δρομολόγιο:

Αττική οδός, περιφερειακός Υμηττού, Κατεχάκη, λεωφόρος Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, Σύνταγμα. Παράλληλα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και φυσικά το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου και το Ζάππειο.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τουλάχιστον μισή ώρα πριν την αναχώρηση της αυτοκινητοπομπής θα κλείνουν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες αλλά και οι κάθετοι δρόμοι σε βάθος εκατό μέτρων και αυτό θα ανακοινώνεται προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των οδηγών.

Με απλά λόγια ολόκληρο το κέντρο σήμερα και αύριο θα είναι απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο σχεδόν σε όλους τους δρόμους του λεκανοπέδιου.

Έτσι, μπροστά στο ανοικτό ενδεχόμενο στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Ερντογάν να δημιουργηθούν θερμά επεισόδια και απρόβλεπτες καταστάσεις, στο παιχνίδι των μέτρων μπήκαν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, με το δόγμα της περιορισμένης χρήσης χημικών, διακριτικής επιτήρησης.

Στη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων που αγγίζει τις 3.000, να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση εκτρόπων η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας. Δηλαδή, να μην υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από τους αστυνομικούς όσο και αν προκληθούν, ενώ έλαβαν ρητή εντολή να ριχτούν στη μάχη μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, «Κατά το διήμερο (7 και 8-12-2017) της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. RECEP TAYYIP ERDOGAN, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

Απαγόρευση συγκεντρώσεων και κυκλοφοριακά μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες με εντολή της ΕΛ.ΑΣ από νωρίς το μεσημέρι θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» (o συγκεκριμένος σταθμός θα παραμείνει κλειστός για ένα 24ωρο), «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», «Ακρόπολη» και «Συγγρού-Φιξ». Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά, αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Οι παραπάνω σταθμοί θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ, κατά την ώρα που θα κρίνουν οι επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας.

Παράλληλα, «ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στη Χώρα μας του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. RECEP TAYYIP ERDOGAN, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και την 12:00 ώρα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017, στις ακόλουθες περιοχές:

α. Στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Άνθιμου Γαζή – δεξιά Χρήστου Λαδά – συνέχεια Εδουάρδου Λω – συνέχεια Σίνα – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

β. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

γ. Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών».

Και όλα αυτά θα γίνουν για να μπορέσει απρόσκοπτα ο Ερντογάν να προχωρήσει στην προώθηση της ατζέντας του με την άδεια της ελληνικής κυβέρνησης και των ελληνικών καναλιών.

 

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Τι κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Ελληνικό λαό ; Γιατί κάνει μυστική από το λαό συνάντηση ο Σταθάκης με Ασμουσεν στο Βερολίνο ;

Exitpolls

Εξαιτίας της επισκευής των P-3 Orion Ν/Σ ενοχλήθηκε η γερμανική Bild

ExnetΗellas

Η επιχορήγηση ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy