Image default
Κόσμος

ΗΠΑ : Το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε το διάταγμα του Τραμπ για τους μουσουλμάνους μετανάστες

Μια μεγάλη νίκη κατά του «βαθέως αμερικανικού κράτους» πέτυχε ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε σήμερα το πράσινο φως για να εφαρμοστεί πλήρως το διάταγμά του κατά της μετανάστευσης από μουσουλμανικές χώρες.

Το διάταγμα αυτό απαγορεύει στους πολίτες έξι χωρών, με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό (Τσαντ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Συρία και Υεμένη) να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

Το δικαστήριο, όπου οι 2 εκ των 9 δικαστών ψήφισαν κατά, αποφάνθηκε υπέρ του αιτήματος της διοίκησης Τραμπ περί άρσης δύο δικαστικών αποφάσεων εναντίον της εφαρμογής, τις οποίες είχαν επιβάλει αμερικανικά ομοσπονδιακά δικαστήρια και οι οποίες είχαν εν μέρει εμποδίσει να τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση.

Είναι η πρώτη μεγάλη νίκη του Αμερικανού προέδρου που ένα χρόνο τώρα διάφοροι μηχανισμοί ΔΕΝ του επιτρέπουν να εφαρμόσει τις πολιτικές και το πρόγραμμα για τα οποία άλλωστε τον ψήφισε ο αμερικανικός λαός.

 

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Κορονοϊός: Στην Αττική τα 716 από τα νέα κρούσματα – Μαίνεται το πρόβλημα και στη Θεσσαλονίκη

Το Ever Given έχει αρχίσει να κινείται ξανά

Η Τουρκία μπλοφάρει, βασιζόμενη στα ελληνικά φοβικά σύνδρομα

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy