Image default
Κόσμος

Oι προκλητικές δηλώσεις της Πιόνγκιανγκ για τον πύραυλο που εκτόξευσε

Η Πιόνγκιανγκ προχώρησε σε ανακοίνωση τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) με την οποία επιβεβαιώνει ότι ο νέος βαλλιστικός πύραυλος που δοκίμασε την Τρίτη μπορεί «να πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου».

Όπως αναφέρει η Daily Mail ο νέος αυτός βαλλιστικός πύραυλος επιτρέπει στη Βόρεια Κορέα να πλήξει όχι μόνο την Αμερική, αλλά και την Ευρώπη ή την Αυστραλία.

 

 

Μάλιστα ο ίδιος ο Αμερικανός ΥΠΑΜ James Mattis δήλωσε: «North Korea has fired its highest-ever intercontinental ballistic missile and poses a worldwide threat» (η Βόρεια Κορέα δοκίμασε έναν διηπειρωτικό πύραυλο που φτάνει στα μεγαλύτερα ύψη και αποτελεί μια παγκόσμια απειλή)
Πρόκειται για έναν πύραυλο Hwasong-15 και είναι ο ισχυρότερος που έχει κατασκευαστεί στη Βόρεια Κορέα.

 

Με αυτή την δοκιμή η Βόρεια Κορέα πέτυχε τον «στόχο» της, δηλαδή να γίνει πυρηνική δύναμη, ανέφερε η ανακοίνωση που αναγνώστηκε στην κρατική τηλεόραση.
Όπως ανακοινώθηκε το πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας δεν αποτελεί απειλή για κανέναν αρκεί να μην ανακατεύεται με την κυριαρχία της Βόρειας Κορέας.

The missile, launched early on Wednesday, landed in Japanese waters.

It reached an altitude of 4,500km (2,800 miles) and flew 960km, according to South Korea’s military.

It was the latest in a series of weapons tests that has raised tensions. Pyongyang last launched a ballistic missile in September.

It also conducted its sixth nuclear test that month. North Korea has continued to develop its nuclear and missile programme despite global condemnation and sanctions.

The UN Security Council is due to convene an emergency session to discuss the latest test.

What damage could North Korea do?

Are missiles a risk to planes?

Can the world live with a nuclear North Korea?

North Korea’s missile programme

Ο πύραυλος έφτασε σε υψόμετρο 4,500 χιλιομέτρων (2,800 μιλίων) και διέσχισε μια απόσταση 960 χιλιομέτρων σε μια πτήση διάρκειας 53 λεπτών, δεδομένα που συμφωνούν με όσα είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα από άλλες χώρες.
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «καταδίκασε σθεναρά» τη νέα δοκιμαστική εκτόξευση και απαίτησε η Πιονγιάνγκ να «απόσχει από περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του Αντόνιο Γκουτιέρες.
Η νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας» του ΟΗΕ, το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως και θα συνεδριάσει εντός της ημέρας, ενώ «επιδεικνύει την απόλυτη περιφρόνηση» της Βόρειας Κορέας έναντι «της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται έκτακτα για να εξετάσει τα ακόλουθα ερωτήματα

Τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει η Βόρεια Κορέα;

Είναι οι πύραυλοι απειλή για τα αεροπλάνα;

Μπορεί ο κόσμος να ζήσει με μια Βόρεια Κορέα που είναι πυρηνική δύναμη;

Ποιο είναι το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ομόλογός του της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έκριναν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους ότι η νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα απειλεί «τον κόσμο ολόκληρο».«Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σοβαρή απειλή την οποία η νέα πρόκληση της Βόρειας Κορέας εγείρει όχι μόνο για τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, αλλά για τον κόσμο ολόκληρο», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος για τη συνομιλία των Τραμπ και Μουν, οι οποίοι συζήτησαν για την αντίδρασή τους στη νέα δοκιμή ICBM από την Πιονγκγιάνγκ ενώ σε μια πρώτη αντίδραση ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε με νόημα «θα το αντιμετωπίσουμε».

Ό Αμερικανός πρόεδρος με αφορμή την εκτόξευση του πυραύλου ζήτησε την αύξηση των κονδυλίων για το στρατό και επιτέθηκε στους Δημοκρατικούς κατηγορώντας τους ότι δεσμεύουν χρήματα για τους παράνομους μετανάστες.

 

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Σκορσέζε : παίρνει θέση για την τρέχουσα κατάσταση στον κινηματογράφο, σε σχέση με τις υπηρεσίες streaming

Eπιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που είχε επιτευχθεί το 2015

Για δημιουργία διαστημικού σταθμού στην Σελήνη συμφώνησαν Ρωσία και Κίνα

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy