Image default
Κόσμος

Είναι πλέον γεγονός η κυκλοφορία της πρώτης Barbie με χιτζάμπ προς τιμήν της Αμερικανίδας ξιφομάχου Ιμπντιχάτζ Μουχαμάντ

Την πρώτη της Barbie με μαντίλα παρουσίασε τη Δευτέρα η Mattel προς τιμήν της Αμερικανίδας ξιφομάχου Ιμπντιχάτζ Μουχαμάντ, η οποία το 2016 έγινε η πρώτη αθλήτρια της ξιφομαχίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες που αγωνίστηκε φορώντας χιτζάμπ.

Γι’ αυτό και η κούκλα που αποτελεί μέρος της σειράς “Sheroes” φοράει στολή ξιφομάχου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η εν λόγω κούκλα θα διατίθεται online από το 2018.

«Η κούκλα αυτή αποτελεί έμπνευση για έναν μεγάλο αριθμό κοριτσιών που δεν είδαν ποτέ τους εαυτούς τους να εκπροσωπείται στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Η κούκλα αυτή μπορεί να δείξει ότι όλα τα κορίτσια μπορούν να γίνουν τα πάντα» εξήγησε η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών το σκεπτικό της πίσω από την Barbie με τη χιτζάμπ.

Από την πλευρά της η 31χρονη αθλήτρια είπε ότι «είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» και ευχαρίστησε τη Mattel. «Είμαι υπερήφανη γιατί μικρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο μπορούν να παίξουν με μια Barbie που επέλεξε να φορέσει χιτζάμπ» συμπλήρωσε.

 

 

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Διάσωση Ελλάδας από Μόσχα; Θα αντέξουν Γερμανία και Η.Π.Α ;

Μαρία Καρυπίδη

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και οι σπατάλες του

technical

Συνελήφθει ο δράστης που άνοιξε πυρ σε σχολείο στη Φλόριντα

victoria.exnet

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy