Image default
Κόσμος

Τουλάχιστον 21 νεκροί και 500 αγνοούμενοι τα θύματα από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

21 νεκροί και 500 αγνοούμενοι στην «κόλαση» της Καλιφόρνια. Τραγωδία δίχως τέλος καθώς οι άνεμοι ενισχύονται και οι συνθήκες ξηρασίας ευνοούν τη φωτιά και η ανυπολόγιστη καταστροφή στην Καλιφόρνια συνεχίζεται.

Οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια δεν σταματούν την τιτάνια προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα. Οι επτά φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα την περασμένη Κυριακή παραμένουν ανεξέλεγκτες.

Τραγικός ο νεότερος απολογισμός: 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. 3.500 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί. Τα πάντα έχουν καλυφτεί από ένα παχύ στρώμα στάχτης. Εκεί όπου κάποτε όλα ήταν καταπράσινα, όπου υπήρχαν αμπελώνες και οινοπαραγωγικές μονάδες, όλα είναι μαύρα.

Οι εικόνες από drone είναι χαρακτηριστικές της καταστροφής

https://www.youtube.com/watch?v=fcjZGcmCI5o

Όπως και η εικόνα που δείχνει ότι οι φωτιές στην Καλιφόρνια φαίνονται ακόμη κι από το διάστημα!

Τα θύματα

Η εκτίμηση είναι πως οι πυρκαγιές θα παραμείνουν εξαιρετικά απρόβλεπτες τις επόμενες ημέρες. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν οι κλιματικές συνθήκες που εξελίσσονται σε «μάστιγα».

Ήδη 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πυρκαγιών μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times διευκρίνισε ότι έχουν καταμετρηθεί: 11 νεκροί στην κομητεία Σονόμα, έξι στην κομητεία Μεντοσίνο, δύο στην κομητεία Νάπα και δύο στην κομητεία Γιούμπα.

Ο φόβος πως τα θύματα θα αυξηθούν, παραμένει. 560 άνθρωποι αγνοούνται σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σονόμα! Το έργο των αρχών κάνει ακόμη πιο δύσκολο και το γεγονός πως η φωτιά κατέστρεψε 70 κεραίες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας!

Η πυρκαγιά που οι αρχές ονόμασαν «Ταμπς» και μαίνεται κοντά στην πόλη Σάντα Ρόσα, στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους και έγινε η έκτη φονικότερη στην ιστορία της Καλιφόρνιας. Μετέτρεψε σε αποκαΐδια από το βράδυ της Κυριακής ως το πρωί της Τετάρτης 110.000 στρέμματα και 570 κτίρια, ανάμεσά τους 550 σπίτια. Άλλα 16.000 κτίρια συνεχίζουν να απειλούνται.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και 25.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μόνο στην κομητεία Σονόμα.

Βοηθήστε μας!

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στις γειτονικές και άλλες Πολιτείες για βοήθεια.

«Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό, κρίσιμο, καταστροφικό γεγονός», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας δασών και πυροπροστασίας Κεν Πίμλοτ. «Αυτές οι πυρκαγιές καίνε πιο γρήγορα από όσο μπορεί να τρέξει ένας πυροσβέστης σε ορισμένες περιοχές», τόνισε.

Προειδοποίησε ότι υπάρχουν πολλές ακόμη κατάφυτες εκτάσεις στις οποίες μπορεί να εξαπλωθούν οι φλόγες τις επόμενες ημέρες.

Η καταστροφή επιτάθηκε από την ξηρασία στην Καλιφόρνια. Μια ξηρασία που κρατάει σύμφωνα με τους μετεωρολόγους σχεδόν πέντε χρόνια.

Άνιση μάχη

Ενισχυμένες από τους ανέμους ταχύτητας που ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα την ώρα και με υγρασία μόλις 8%, 22 πυρκαγιές έχουν απανθρακώσει σχεδόν 690.000 στρέμματα γης σε οκτώ κομητείες της Καλιφόρνια. Η πυροσβεστική υπηρεσία εκτιμά ότι τουλάχιστον 3.500 κτίρια (σπίτια και καταστήματα) έχουν καταστραφεί.

Πάνω από 8.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φωτιές, με την υποστήριξη 70 ελικοπτέρων, 30 αεροσκαφών κι εκατοντάδων οχημάτων.

Οι αρχές της Πολιτείας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό από κάθε άλλη στις ΗΠΑ έχει ήδη δεχθεί ενισχύσεις από κοντινές Πολιτείες (Νεβάδα, Ουάσινγκτον, Όρεγκον, Αριζόνα). Περιμένει κι άλλες τις επόμενες μέρες.

Και ο στρατός στη μάχη

Η Εθνοφυλακή της Καλιφόρνιας ανέπτυξε 700 στρατιώτες στους οποίους θα προστεθούν σήμερα Πέμπτη (12.10.2017) άλλοι 1.800, ανακοίνωσε ο υποστράτηγος Ντέιβ Μπόλντουιν.

Ιδιώτες επίσης προσφέρουν βοήθεια, με πολλούς να έχουν κινητοποιήσει υδροφόρες για να συνδράμουν τους πυροσβέστες στο έργο τους.

pronews.gr

Related posts

Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι δε θα εμπλακεί στην κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους.

victoria.exnet

Ρωσία : Ποινή φυλάκισης 20 ετών αντιμετωπίζει το ζευγάρι που βίαζε την 12χρονη κόρη του

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ: ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΜΠΟΤΣΙΑ

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy