Image default
Εγκληματικότητα

Σύλληψη Βρετανού στρατιωτικού νεοναζιστικής ομάδας στην Κύπρο

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, στην Κύπρο κρατείται ένας εκ των πέντε συλληφθέντων και φερόμενων μελών της εκτός νόμου βρετανικής νεοναζιστικής ομάδας, τα οποία συνελήφθησαν χθες, Τρίτη, με την κατηγορία της διάπραξης εγκληματικών πράξεων, σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας. Οι υπόλοιποι τέσσερις συνελήφθησαν σε βρετανικό έδαφος.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εν ενεργεία στρατιώτες, όπως ο συγκεκριμένος ο οποίος κρατείται στην Κύπρο και αναμένεται να μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και θα συλληφθεί, σύμφωνα με την εκεί κείμενη νομοθεσία.

Εξάλλου, σύμφωνα με βρετανικές στρατιωτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα, ο ύποπτος είναι στρατιωτικός και υπηρετεί στις Βρετανικές Βάσεις της Δεκέλειας.

Η νεοναζιστική ομάδα η οποία φέρει την ονομασία «Εθνική Δράση» είναι η πρώτη ακροδεξιά οργάνωση η οποία ετέθη εκτός νόμου από την βρετανική κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο, δηλαδή έξι μήνες μετά τη δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών, η οποία είχε τοποθετηθεί υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., Jo Cox από ακροδεξιό.

Η Βρετανική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της δήλωσε πως οι ύποπτοι κρατούνται «υπό την υποψία ότι ενδιαφέρονται για την υποστήριξη, την προετοιμασία και την υποκίνηση τρομοκρατικών πράξεων».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει αναφέρει, τέσσερεις από τους υπόπτους οι οποίοι συνελήφθησαν επί βρετανικού εδάφους είναι ηλικιών μεταξύ 22 και 32 ετών και κατάγονται από το Birmingham, το Ipswich το Northampton της Αγγλίας, καθώς και από το Powys της Ουαλίας.

Newsit.com.cy

Related posts

Γεώργιος Κομνηνός Ο σχολικός εκφοβισμός πρέπει επιτέλους να τελειώσει

Kostas Ermes

Π. Τσαρούχας: Νέες καταγγελίες σε βάρος ηθοποιών κατέθεσε στον Εισαγγελέα

Στους 22 νεκρούς του Μάντσεστερ και η 8χρονη Τριανταφυλλιά από την Κύπρο

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy