Image default
Περιβάλλον

Τα νησιά Άραν της Ιρλανδίας

Με αμμώδεις παραλίες και απότομους γκρεμούς τα νησιά Άραν βρίσκονται στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Ιρλανδίας. Η ξεχωριστή αίσθηση γοητείας τους ενισχύεται από τη βαθιά ριζωμένη μυθολογία και την παραδοσιακή κουλτούρα.

Στα «Νησιά των Αγίων και Διανοούμενων» οι κελτικές παραδόσεις για θεούς και ξωτικά ζωντανεύουν ενώ θα δείτε τους κατοίκους της εξοχής να κυκλοφορούν με άμαξες.

Στο μεγαλύτερο από τα τρία νησιά, το Inishmore τα αρχαία φρούρια διαδέχονται τις μικρές αγροικίες και τις κέλτικες εκκλησίες. Στις ανεμοδαρμένες ακτές του θαυμάστε τα μαγευτικά χρώματα την ώρα που δύει ο ήλιος και μη ξεχάσετε να αγοράσετε το πουλόβερ APAN ή αλλιώς το περίφημο πουλόβερ των ψαράδων. Σύμφωνα με την παράδοση στο παρελθόν κάθε ψαράς του νησιού φορούσε πουλόβερ με ένα μοναδικό σχέδιο για να ξεχωρίζει.

Στο νησί Inishmaan, το λιγότερο ανεπτυγμένο από τα τρία, κυριαρχεί η πέτρα με τους ετοιμόρροπους τοίχους να γεμίζουν το μάτι όπου κι αν στραφείς να κοιτάξεις. Το Inisheer είναι το μικρότερο από τα νησιά Aran, μήκους περίπου 2 χλμ. και ενδείκνυται για πεζοπορία.

aran1

 

aran2

 

 

aran3

 

aran4

 

Πηγή : ProNews

Related posts

Παγωμένο 48ωρο με θυελλώδεις ανέμους ανακοινώνουν οι μετεωρολόγοι

ExnetΗellas

Μικρή σεισμική δόνηση τρόμαξε τους κατοίκους της Χαλκιδικής

ExnetΗellas

Ερώτηση του Γιάννη Δημαρά για Βιολογικό Καθαρισμό Ωρωπού

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy