Image default
Κόσμος

Ο Τραμπ κηρύσσει πόλεμο κατά της διακίνησης οπιοειδών ναρκωτικών

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να κερδίσει τη μάχη εναντίον της χρήσης και διακίνησης οπιοειδών ναρκωτικών που θεωρείται ότι έχει λάβει πλέον διαστάσεις επιδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς ωστόσο να προτείνει νέες λύσεις, και χωρίς επίσης να προχωρήσει στην υιοθέτηση της πρότασης επιτροπής που ο ίδιος συνέστησε ώστε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Τραμπ έκανε τις δηλώσεις του σε εκδήλωση που είχε περιγράψει ως «σημαντικότατη ενημέρωση» για την κρίση οπιοειδών, εν μέσω «διακοπών μετά εργασίας» διάρκειας δύο εβδομάδων στις ιδιωτικές του εγκαταστάσεις γκολφ στο Νιού Τζέρσεϊ. Στην ίδια εκδήλωση είχε επίσης προειδοποιήσει και τη Βόρεια Κορέα μετά από απειλές που είχε εκτοξεύσει η ασιατική χώρα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Είμαι σίγουρος ότι μέσω της συνεργασίας με τους ειδικούς μας στην υγεία και την επιβολή του νόμου θα πολεμήσουμε την θανατηφόρα αυτή επιδημία και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κερδίσουν», είπε σε δημοσιογράφους ο Τραμπ. «Είμαστε επίσης πολύ, πολύ αυστηροί στα νότια σύνορά μας από όπου μπαίνουν στη χώρα πολλά από αυτά, και μιλάμε με την Κίνα, (από) όπου εισάγονται ορισμένες μορφές του τεχνητού ναρκωτικού, και τα πράγματα είναι άσχημα», πρόσθεσε. Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Τομ Πράις είπε στην ίδια εκδήλωση ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστρώσει «μια ολοκληρωμένη στρατηγική» που θα παρουσιάσει στον Τραμπ «στο άμεσο μέλλον».

 

Πηγή: ProNews

Related posts

Το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο αναμένει 400.000 περισσότερους τουρίστες από ότι τον περασμένο χρόνο.

Μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ερυθραίας σκότωσαν «εκατοντάδες άμαχους» τον Νοέμβριο του 2020 στην Τιγκράι

Γερμανικός Τύπος: Ο Β.Πούτιν ξεπέρασε σε δημοτικότητα την Α.Μέρκελ

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy