Image default
Πολιτισμός

Αρχαιοελληνικα μνημεία ανακαλύπτονται από τις ανασκαφές σε αρχαία ελληνική πόλη της Τουρκίας

Δέος προκαλούν αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Τουρκία οι οποίες μαρτυρούν το μεγαλείο του Ελληνισμού που προϋπήρχε στην γείτονα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Συγκεκριμένα, οι ανασκαφές που έγιναν σε αρχαία ελληνική πόλη της Τουρκίας, στο πλαίσιο ανασκαφών που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή από το 2005, εντοπίστηκε εκτός από σαρκοφάγους, τάφους και αρχαία αντικείμενα, ένα πηγάδι 2.700 ετών με ειδικές «θεραπευτικές ιδιότητες».

Πρόκειται για την αρχαία ελληνική πόλη Πάριον, στην περιοχή Biga του Τσανάκκαλε, όπου το πηγάδι εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να περιέχει ζεστό νερό, ένα στοιχείο «πηγής» ζωής και ομορφιάς στην περιοχή.

Σχετικά με τις ανακαλύψεις πο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο καθηγητής Βεντάτ Κελές του Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ondokuz Mayıs ανέφερε πως «σύμφωνα με αρχαίες αναφορές, το νερό αυτό είχε θεραπευτικές ιδιότητες και ήταν ευεργετικό για τις διαταραχές του στομάχου και τις δερματικές βλάβες», προσθέτοντας ότι ήταν πασίγνωστη η ομορφιά των γυναικών της περιοχής η οποία ίσως και να οφείλεται σε αυτό το θεραπευτικό νερό. Παράλληλα ο Κελές επισήμανε ότι «οι ανθρωπολογικές μελέτες θα μας δώσουν σαφέστερες απαντήσεις σχετικά με το θέμα στο άμεσο μέλλον».

Εκτός αυτών, συνέχισε λέγοντας πως «οι αρχαίοι λαοί προσπαθούσαν να ξεπεράσουν την έλλειψη νερού μέσα από υδραγωγεία και πηγάδια που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές», σημειώνοντας, ότι το όνομα του χωριού στα τουρκικά “Kemer” προέρχεται από υδραγωγεία.

Υπενθυμίζεται πως το Πάριον ή Πάριουμ ήταν αρχαία ελληνική πόλη που ιδρύθηκε το 709 π.Χ με δύο μεγάλα λιμάνια τα οποία κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εποχής είχαν χρησιμοποιηθεί ως βασικός “τελωνειακός σταθμός” για αγαθά που μετέβαιναν από το Αιγαίο στην Κωνσταντινούπολη. Αξιοσημείωτο είναι πως το Πάριον βρίσκεται στα δυτικά του βορείου στομίου του Ελλησπόντου, ενώ η πόλη υπήρξε αποικία της Ερετρίας και της Πάρου, από την οποία μάλιστα πήρε και το όνομά της.

Δείτε βίντεο με ορισμένα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα σε αρχαίες ελληνικές πόλεις της Τουρκίας:

https://youtu.be/UvYID0dtQJ0

https://youtu.be/uw_6CKyShSk

 

Πηγή: VoiceNews

 

Related posts

Ιταλός καλλιτέχνης ντύνει με τατουάζ αρχαία ελληνικά αγάλματα

technical

Οι γίγαντες της Κοπεγχάγης

technical

Έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής ο κορυφαίος χορευτής Ιβάν Βασίλιεφ

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy