Image default
Εγκληματικότητα

Στον ανακριτή οι 8 δράστες που σκότωσαν τον Αμερικανό τουρίστα στη Ζάκυνθο

Στον ανακριτή σήμερα οι οκτώ δράστες που προκάλεσαν τον θάνατο του 22χρονου Αμερικάνου Bakari Henderson με τις απολογίες τους..

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα οι δράστες του άγριου εγκλήματος στον Λαγανά Ζακύνθου τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, με θύμα τον 22χρονο Αμερικανό τουρίστα Bakari Henderson.

Στους οκτώ συλληφθέντες – ένας Έλληνας και επτά Σέρβοι – η Εισαγγελέας απήγγειλε την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ αμέσως μετά την διαδικασία επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου όπου και θα παραμείνουν μέχρι την ώρα που θα μεταφερθούν στον Ανακριτή.
Οι οκτώ κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Henderson αρνούνται ότι προκάλεσαν τον θάνατο του 22χρονου και ετοιμάζουν τις απολογίες τους.

Ο Έλληνας μπάρμαν που συνελήφθη υποστήριξε ότι πήρε μέρος στη φονική συμπλοκή αλλά όπως είπε δεν σκότωσε εκείνος τον Bakari Jaward Henderson. «Ναι τον χτύπησα αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω. Είδα το περιστατικό της συμπλοκής με τον συνάδελφό μου και έτρεξα να βοηθήσω».

Ο πορτιέρης που επίσης κατηγορείται για το στυγερό έγκλημα υποστηρίζει πως δεν χτύπησε καμία φορά το θύμα. «Εγώ δεν τον χτύπησα ή τουλάχιστον δεν του προκάλεσα θανατηφόρα χτυπήματα αφού το χέρι μου είναι σπασμένο», είπε στους αστυνομικούς.

Οι υπόλοιποι 6 Σέρβοι αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το οπτικοακουστικό υλικό τους διαψεύδει.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αιτία για τον καβγά φέρεται να ήταν μία φωτογραφία σέλφι του θύματος με τη σερβιτόρα του καταστήματος.

Την ίδια ώρα η εκπομπή LiveNews του Epsilon παρουσίασε δύο φωτογραφίες αμέσως μετά τη δολοφονία, με τον άτυχο Bakari να βρίσκεται νεκρός στον δρόμο.

murder-zakynthos1

 

murder-zakynthos2

Βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του μπαρ δείχνει τον 22χρονο με την παρέα του να διασκεδάζει με δύο φίλους του στο μπαρ, όπου γινόταν σερβικό πάρτι. Οι Αμερικανοί φαίνονται να βγάζουν σέλφι με τη σερβιτόρα του καταστήματος και αμέσως μετά ένας από τους μπράβους, πλησιάζει απειλητικά προς την παρέα τους και τους ζητά το λόγο.

Στο βίντεο φαίνεται να κουβεντιάζουν σε υψηλούς τόνους και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, πέφτουν τα πρώτα χτυπήματα. Αμέσως ο 22χρονος φεύγει και τρέχει έξω από το μπαρ. Ο μπράβος, όμως μαζί με άλλους τον κυνηγούν έξω από το κατάστημα όπου και τον πιάνουν χτυπώντας τον ανελέητα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, περισσότερα από 30 άτομα έπεσαν επάνω του και συνέχισαν να τον χτυπούν ακόμα και όταν εκείνος είχε χάσει πια τις αισθήσεις του.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», τα χτυπήματα ήταν τόσο σφοδρά που ο Αμερικανός πέθανε μέσα σε 30 δεύτερα.

Η ιατροδικαστής δεν μπορεί να πει ακριβώς ποιο ήταν το θανατηφόρο χτύπημα που προκάλεσε την μοιραία εγκεφαλική αιμορραγία, παρά μόνο πως προήλθε από κλωτσιά ή γροθιά.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του άτυχου 22χρονου

Την ίδια στιγμή συγκλονίζει η οικογένεια του Bakari Henderson η οποία έδωσε μάλιστα γραπτή δήλωση στο site mystatesman.com, στην οποία αναφέρει ότι ο 22χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας.

Ο Bakari χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα, λέει η οικογένειά του και προσθέτει «αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Οι γονείς του αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ωστόσο στη Ζάκυνθο βρίσκεται εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας για τα διαδικαστικά της μεταφοράς της σορού του στην πατρίδα του όπου και θα ταφεί.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται και τα λόγια του φίλου του θύματος, Jordan Zylberberg: «Κύριε και κυρία Henderson, ο Bakari ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει».

«Φανταστικό παιδί. Κάποιος με μεγάλο μέλλον», λέει ο γείτονας του Bill Norton και προσθέτει «σκόπευε να ξεκινήσει τη δική σειρά ρούχων. Είχε καταφέρει να ταξιδέψει πολύ στον κόσμο, κι ας ήταν 22 ετών. Πιστεύω ότι ήταν το δεύτερο ή τρίτο υπερπόντιο ταξίδι του».

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Robert C. Robbins, στο οποίο φοιτούσε ο Henderson εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος δηλώνοντας «οι καρδιές και οι προσευχές μας είναι με τους φίλους του και την οικογένειά του. Μπορώ μόνο να φανταστώ τη βαθιά τους λύπη. Είναι πάντα μια τραγωδία όταν μια νεαρή ζωή σταματά πριν καλά ξεκινήσει».

Πηγή: pronews.gr

Related posts

Συνελήφθησαν οι 9 τσιγγάνοι που είχαν ρημάξει πολλά καταστήματα στα Μεσόγεια

Υπόθεση Λιγνάδη: ο ΑΠ δεν δέχθηκε δια ζώσης τις αναφορές Κούγια

Κάλυμνος : Οι αρχές συνέλαβαν τον 67χρονο βιαστή της 14χρονης άτυχης κοπέλας

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy