Image default
Κόσμος

Η Ρωσία χτύπησε ανελέητα την ΙSIS

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων βομβάρδισαν στόχους του ISIS στην Συρία χρησιμοποιώντας τους νέους πυραύλους cruise X-101.

 

 
Οι ρωσικοί πύραυλοι cruise X-101 κατέστρεψαν 3 μεγάλα κτίρια των τρομοκρατών που τα χρησιμοποιούσαν ως αποθήκες πυρομαχικών όπως και το κέντρο διοικήσεως του ISIS στην πόλη Uqayribat στην περιφέρεια της Χάμα.

 

 
Ο νεώτερος αερομεταφερόμενος στρατηγικός πύραυλος κρουζ της Ρωσίας με την ονομασία Χ-101 που χρησιμοποιήθηκε στα πλήγματα έχει δραστικό βεληνεκές 4.500 χιλιόμετρα ενώ διαθέτει και στελθ χαρακτηριστικά και τα πλήγματα έγιναν από αποστάσεις 1.000 χιλιομέτρων.

 

Τα Tu-95MS απογειώθηκαν από την ΑΒ Engels στην ηπειρωτική Ρωσία και μετά από εναέριους ανεφοδιασμούς έφτασαν στο σημείο άφεσης των όπλων. Μαχητικά αεροσκάφη Su-30SM που είχαν απογειωθεί από τη βάση Khmeimim στην Συρία παρείχαν καθήκοντα συνοδείας στα βομβαρδιστικά.

 

Στον συγκεκριμένο πύραυλο μπορεί να τοποθετηθεί και πυρηνική κεφαλή, οπότε αλλάζει και η ονομασία του σε Χ-102.

 
Η Uqayribat βρίσκεται ανάμεσα στις περιφέρειες της Χάμα και της Χομς.

 

Πηγή: pronews.gr

Related posts

Επέτειος 1821: Το μήνυμα Πούτιν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν μαθητή σε λύκειο που άνοιξε πυρ εναντίον τους

Ελληνοαμερικανίδα η νέα Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy