Image default
Εγκληματικότητα ΕΛΛΑΔΑ

Στη Κολομβία βρέθηκαν τα κλεμένα μηχανήματα από ελληνικά νοσοκομεία

Τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής κρύβονται σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πίσω από τις διαρρήξεις σε τέσσερα νοσοκομεία μέσα σε λίγες ημέρες τον Μάιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία δράστες των διαρρήξεων στα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Λαμίας, Λάρισας και Βόλου είναι τρεις Κολομβιανοί.

Όσο για τα εργαλεία που έκλεψαν, στη Μπογκοτά εντοπίστηκαν δύο ενδοσκόπια και πλέον έχει ξεκινήσει η διαδικασία «επαναπατρισμού» τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι τρεις Κολομβιανοί εμφανίζονταν αρχικά ως τουρίστες και νοίκιαζαν σπίτια κοντά στα νοσοκομεία που θα χτυπούσαν. Στη συνέχεια υποδύονταν τους ασθενείς προκειμένου να κάνουν κατόπτευση του χώρου αλλά και να έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό των τεσσάρων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση του κυκλώματος η αστυνομία συνέστησε ειδική ομάδα.
AdTech Ad

Όπως λένε αστυνομικές πηγές πρόκειται για «μετακινούμενες» ομάδες του κολομβιανού καρτέλ οι οποίες για λογαριασμό του ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκές χώρες ως τουρίστες με πλαστά έγγραφα, νοικιάζουν διαμερίσματα και αυτοκίνητα και στη συνέχεια επισκέπτονται πόλεις όπου υπάρχουν γαστρεντερολογικές κλινικές.

Τα μέλη της ομάδας στη συνέχεια υποδύονταν ακόμα και τους ασθενείς ενώ για τις «επιχειρήσεις» αρπαγής των μηχανημάτων ειδοποιούσαν συνεργούς τους.

Αφού άρπαζαν, δε, τα εργαλεία, τα έστελναν στη Λατινική Αμερική μέσω εταιρειών μεταφορών.

Οι τρεις δράστες έφτασαν στην Ελλάδα στις αρχές Μαΐου μέσω Τουρκίας με πορτογαλικά διαβατήρια ενώ στη συνέχεια έφυγαν στις 25 Μαΐου μέσω Ισπανίας. Όπως προέκυψε είχαν φτάσει σε Λαμία και Λάρισα στις 20 Μαΐου και μια ημέρα αργότερα πήγαν στο Βόλο.

 

Πηγή : protothema.gr

Related posts

Προσπαθούν να μπλέξουν τον Κουβέλη στα συνδικαλιστικά της ΕΥΠ

ExnetΗellas

Στην Ελλάδα τελικά ο Μακρόν μαζί με την Μπριζίτ και τα Rafale του για την 25η Μαρτίου

Άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Παραμένει η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους

Kostas Ermes

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy