Image default
Περιβάλλον

Εκατό χρόνια υπερθέρμανσης του πλανήτη σε 30 δευτερόλεπτα

Την υπερθέρμανση του πλανήτη σε 30 δευτερόλεπτα παρουσιάζει η NASA σε ένα εντυπωσιακό βίντεο που δημιούργησε, χρησιμοποιώντας αρχεία θερμοκρασιών από το 1880 μέχρι το 2011.

Η NASA χρησιμοποίησε έναν κυλιόμενο πενταετή μέσο όρο, για να δείξει τις μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες στη διάρκεια των τελευταίων εκατό ετών. Το μπλε χρώμα αντιστοιχεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, κάτω από την παγκόσμια μέση θερμοκρασία την περίοδο 1951 – 1980, ενώ το κόκκινο χρώμα αντιστοιχεί σε υψηλές θερμοκρασίες, πάνω από την παγκόσμια μέση θερμοκρασία.

Οι μετρήσεις της NASA για τον Ιούνιο του 2015 έδειξαν πως ήταν ο πιο θερμός των τελευταίων 135 ετών, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή θερμοκρασιών, μαζί με εκείνον του 1998.

Ο υπόλοιπος πλανήτης βίωσε επίσης θερμοκρασίες πάνω από το μέσο όρο, με μόνη εξαίρεση μία μικρή περιοχή νότια της Γροιλανδίας.

Σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Αρχής των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνεργασία τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, επιβεβαίωσε πως το 2014 ήταν το θερμότερο έτος στην ιστορία, και πως η στάθμη των ωκεανών έφτασε επίσης τα υψηλότερα επίπεδα της.

 

Πηγή: ProNews

Related posts

Πως είναι η ζωή στο πιο απομονωμένο-κατοικιμένο νησί στου κόσμου

technical

Γιατί τόσο μεγάλη ταλαιπωρία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης;

ExnetΗellas

Ο καλά κρυμμένος πανέμορφος καταρράκτης του Γκραν Κάνυον

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy