Image default
Περιβάλλον

Krubera: Η βαθύτερη σπηλιά στον κόσμο

Το σπήλαιο της Krubera Σπήλαιο (ή σπήλαιο Voronya) είναι το βαθύτερο γνωστό σπήλαιο στη Γη, το οποίο βρίσκεται στην οροσειρά Arabika Massif του δυτικού Καυκάσου, κοντά στην πόλη Gagra της Αμπχαζίας.

Το βάθος του φτάνει τα 2.191 μέτρα και πολλές αποστολές προσπάθησαν να… καταδυθούν στα έγκατα της Γης προκειμένου να εξερευνήσουν την απόκοσμη ομορφιά του. Το 2001 ήταν η πρώτη φορά που μια ουκρανική αποστολή σπηλαιολόγων κατέβηκε μέχρι τα 1.710 μέτρα βάθος, τραβώντας τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του.

krubera2

Το 2007 ο ορειβάτης Gennadiiy Samokhin κατάφερε να φτάσει στο… τέρμα, απαθανατίζοντας τα περισσότερα από τα σημεία του σπηλαίου και δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να θαυμάσουν την εκπληκτική ομορφιά του. Οι εικόνες κόβουν την ανάσα και ανεβάζουν την εδρεναλίνη στα ύψη, ενώ ολόκληρη η περιοχή αποτελεί ένα από τα πιο hot τουριστικά σημεία της χώρας, αλλά και ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα από επιστημονική άποψη.

krubera3

krubera4

krubera5

krubera6

krubera7

krubera8

krubera9

pronews.gr

Related posts

Απίστευτα αλλά υπαρκτά μέρη

technical

«Bροχή» οι αιτήσεις βοήθειας από τη θεομηνία της Παρασκευής

ExnetΗellas

Η Μεγαλύτερη Εξωγήινη Απειλεί Της Ανθρωπότητας Είναι Αυτή Η Μαύρη Τρύπα Που Ξύπνησε

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy