Image default
Εγκληματικότητα

Στους 22 νεκρούς του Μάντσεστερ και η 8χρονη Τριανταφυλλιά από την Κύπρο

Το χειρότερο σενάριο φαίνεται να επιβεβαιώνεται σκορπίζοντας θρήνο και τεράστια «γιατί», από την είδηση ότι είναι νεκρή η 8χρόνη Αγγλοκύπρια Saffie Rose Roussou, η οποία και αγνοείτο αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο «Μάντσεστερ Αρένα». Οργισμένος, μάλιστα, ο θείος της μικρής είπε χαρακτηριστικά «Μας πέθαναν το μωρό μας!»

Ο θείος της 8χρονης,Chris Roussou, ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η ανιψιά του είναι νεκρή, σύμφωνα με όσα ανέφερε αρμόδιος του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του κυπριακού ΥΠΕΞ στο ΑΠΕ –ΜΠΕ, ενώ, παράλληλα, το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης

Μέχρι στιγμής, το Κυπριακό Προξενείο στο Λονδίνο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το θάνατο του παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι η 8χρονη, που ζούσε στην ευρύτερη περιοχή του Λίβερπουλ, είχε πάει στη συναυλία μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της, οι οποίες και έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο του Μάντσεστερ. Το Προξενείο δεν έχει ως τώρα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.

Η 8χρονη Saffie Rose Roussos, που ο πατέρας της είναι από την Κύπρο, πιστεύεται ότι είναι το μικρότερο θύμα του χθεσινού μακελειού στο Μάντσεστερ, ενώ όσο εθεωρείτο αγνοούμενη μεγάλη ήταν η κινητοποίηση συγγενών και φίλων για τυχόν πληροφορίες στα social media

Χαρακτηριστικό παράδειμα είναι τα όσα έγραψε η Hannah Melling: “Η φίλη μου Λίζα και οι κόρες της Ashlee και Saffie ήταν στη συναυλία χθες το βράδυ.

“Η Saffie-Rose, 8 ετών, εξακολουθεί να λείπει. Η μητέρα της Λίζα και η αδελφή της Ash βρίσκονται στο νοσοκομείο με τραυματισμούς από θραύσματα που δεν απειλούν τη ζωή, αλλά εξακολουθεί να λείπει η Saffie.

“Παρακαλούμε να μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση και να την βρείτε … παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ”.

Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρμοκρατική επίθεση

Στο μεταξύ και όπως αναμενόταν το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, φερέφωνο του ISIS, ανακοίνωσε ότι η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ.

Η ISIS ανέφερε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επίθεση υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους γιόρταζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έκρηξη που έγινε με 22 θύματα στο στάδιο του Μάντσεστερ. Λογαριασμοί στο Twitter, που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησαν μηνύματα νίκης σε σχέση με την έκρηξη, ενώ μερικοί από τους χρήστες παρότρυναν για παρόμοιες αιματηρές ενέργειες και σε άλλες περιοχές.

pronews.gr

Related posts

Στις 14 Απριλίου η συνέχεια της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη

Kostas Ermes

Σερβία : Εξαφανίστηκαν 1.500 βρέφη και η αστυνομία λόγω περιορισμών δε μπόρεσε να κάνει τίποτα

technical

Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε σήμερα σε υποκατάστητα των ΕΛΤΑ στο Μαρούσι

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy