Image default
Κόσμος

Δόθηκε αμνηστία για τους ανήλικους αντάρτες στην Κολομβία

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες της οργάνωσης Φαρκ ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την ομαλή επανένταξη στην κοινωνία των ανηλίκων που είχαν εμπλακεί στον εμφύλιο της Κολομβίας.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα υπάρξουν ποινικές διώξεις για τους ανήλικους που βρίσκονται στα στρατόπεδα των ανταρτών. Οι δύο πλευρές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην Αβάνα, εκεί όπου διεξάγονται τα τελευταία τρία χρόνια οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η συμφωνία προβλέπει την αποδέσμευση όλων των ανηλίκων από τα στρατόπεδα των ανταρτών, χωρίς να έχουν ποινικές διώξεις. Συγκεκριμένα προβλέπεται η αποδέσμευση των μικρότερων κάτω των 15 ετών που βρίσκονται στα στρατόπεδα.

«Έχουμε συμφωνήσει με την κυβέρνηση ότι αυτοί οι ανήλικοι δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά. Είναι τα θύματα ενός κοινωνικού και πολιτικού δράματος και δεν θα αντιμετωπιστούν ως εγκληματίες,» τόνισε ένας από τους διαπραγματευτές των Φαρκ.

O Πρόεδρος της Κολομβίας Μανουέλ Σάντος και ο αρχηγός των ανταρτών Φαρκ, συμφώνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο που κράτησε περίπου πέντε δεκαετίες. Αποφάσισαν επίσης να συγκροτηθούν ειδικά δικαστήρια, που θα εξετάσουν τις καταγγελίες που διεπράχθησαν και από τις δύο πλευρές. Με τη συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα δεν θα παραπεμφθούν στα δικαστήρια ανήλικοι αντάρτες.

pronews.gr

Related posts

Είναι απλά μια ναυτική άσκηση όχι στρατιωτική συμμαχία

technical

Ξεκίνησε Αντάρτικο Και Στον Πόντο; Οι Κούρδοι Καλούν Τις Μειονότητες Σε Αγώνα

technical

Εικόνες καταστροφής από την Ιαπωνία. Στους 27 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy