Image default
Κόσμος

Υπ.Εμπορίου ΗΠΑ «Οι 59 πύραυλοι ήταν απλώς για διασκέδαση»

ros

Οι 59 πύραυλοι Τόμαχοκ που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά της αεροπορικής βάσης του Άσαντ στη Συρία ήταν απλώς «διασκέδαση μετά το δείπνο», η οποία «δεν κόστισε τίποτε στον πρόεδρο», είπε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου.

Ο Γουίλμπουρ Ρος έκανε τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του μιλώντας στην Παγκόσμια Διάσκεψη του Milken Institute, σύμφωνα με το Variety.

Το σφυροκόπημα με τους Τόμαχοκ -αντίποινα για την επίθεση με χημικά όπλα στο Χαν Σεϊκούν της επαρχίας Ιντλίμπ, όπου έχασαν τη ζωή τους περίπου 80 άμαχοι- προκάλεσε το θάνατο 14 ανθρώπων -μεταξύ των οποίων και εννέα άμαχοι.

Την ώρα που σερβιριζόταν το επιδόρπιο ο Πρόεδρος εξήγησε [στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ] ότι ήθελε κάτι να του πει, δηλαδή ότι εκτόξευσε 59 πυραύλους στη Συρία. Ήταν σαν διασκέδαση μετά το δείπνο», είπε ο Ρος.

Αν και το εκτιμώμενο κόστος της επίθεσης ποικίλει μεταξύ 60 και 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ανάλογα με τον ακριβή τύπο των πυραύλων που χρησιμοποιήθηκαν, ο Ρος είπε ότι «δεν κόστισε τίποτε στον πρόεδρο μια τέτοια διασκέδαση.»

Τα σχόλια του Ρος ήλθαν την ώρα που ο ίδιος ο Τραμπ περιέγραφε ως «δύσκολη» την απόφασή του να επιτεθεί στη Συρία, αφού θα μπορούσαν να σκοτωθούν οι «λάθος άνθρωποι», όπως είπε στον Τζον Ντίκερσον, παρουσιαστή της εκπομπής του CBS, “Face the Nation”.

«Οι αποφάσεις, όπως αυτή που έλαβα να χτυπήσουμε στη Συρία με τους 59 πυραύλους Τόμαχοκ. Απίστευτη τεχνολογία. Έχουμε απίστευτο ταλέντο. Αλλά είναι σκληρές αυτές οι αποφάσεις. Δεν είναι σαν εκείνες του να αγοράσω, ας πούμε, ένα κτίριο…

-Σκληρές, γιατί; ρώτησε ο Ντίκερσον.

-Γιατί πρόκειται για ανθρώπινες ζωές. Σκοτώνεις ανθρώπους. Και μπορεί να σκοτώσεις τους λάθος ανθρώπους», απάντησε ο Τραμπ.

tribune.gr

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Μαδούν τη «μαργαρίτα» για το Χρηματιστήριο Ενέργειας

ΕΕ-ΗΠΑ: εξομάλυνση βιομηχανικών αλυσίδων εφοδιασμού για την παραγωγή εμβολίων στις δύο πλευρές

Ελισάβετ: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εκφράζει συλλυπητήρια στη Βρετανία για την «ανεπανόρθωτη απώλεια»

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy