Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν στέγη για 640 μετανάστες

Αποτέλεσμα εικόνας για προσφυγες σπιτια

320 πρόσφυγες μένουν μέχρι σήμερα σε διαμερίσματα που μισθώνει το κράτος, σε τρεις δήμους της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τον Αύγουστο ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί (640 πρόσφυγες).

Αυτό γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας «React» που υλοποιείται από τρεις Δήμους της Μακεδονίας: της Θεσσαλονίκης, της Νεάπολης-Συκεών και της Καλαμαριάς.

Όπως ανέφερε χθες  ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, τα μισθωμένα διαμερίσματα στους τρεις δήμους είναι 93 (60 στον δήμο Θεσσαλονίκης, 21 στον δήμο Νεάπολης-Συκεών και 12 στον δήμο Καλαμαριάς), εκ των οποίων τα 63 είναι κατειλημμένα από 320 πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα αυτό, είναι στο πλαίσιο ενός γενικότερου του Υπουργού Μεταναστεύσεως, κύριου Μουζάλα, σύμφωνα με το οποίο θα παρέχεται δωρεάν στέγη σε πρόσφυγες σε σπίτια, με πρόσθετη οικονομική βοήθεια. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου οι θέσεις φιλοξενίας να φτάσουν τις 1.000.

Πάντως, την ίδια στιγμή οι Έλληνες δίνουν καθημερινό αγώνα να επιβιώσουν, χωρίς οικονομική βοήθεια, να τους παίρνει το κράτος ό,τι λίγα βγάζουν, και πληρώνοντας και ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια που μένουν.

Το έχουμε πει και παλιότερα, οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. θα φέρουν άσχημες ημέρες και πολύ σοβαρές κοινωνικές αναταραχές…

Πηγή: voicenews.gr

Related posts

Στα κόκκινα η αγωνία των υποψηφίων..Για το πότε θα ξέρουμε το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών

ExnetΗellas

Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην Βουλή

Kostas Ermes

Το απίστευτο σπότ του κόμματος ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy