Image default
Εθνικά Θέματα

ΠΡΟΚΛΗΣΗ των ΤΟΥΡΚΩΝ!Αμφισβητούν τη ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ…

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα έναντι της χώρας μας. Με ΝΟΤΑΜ που εκδίδει αμφισβητεί πλήρως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, με υπερπτήσεις νησιών και βραχονησίδων και παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, όπως έγινε χθες με την υπέρπτηση στην βραχονησίδα Ζουράφα στο Θρακικό Πέλαγος.

Θυμίζουμε πως ζεύγος τουρκικών F-16 μπήκε στο FIR βορειοανατολικά της Χίου στις 15.07 και πέταξε πάνω από την Παναγιά μέχρι να αναχαιτιστεί από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Νωρίτερα η Τουρκία με την NOTAM A4700/16 (στις 11:49 π.μ) είχε σπεύσει να δηλώσει ότι η Ελλάδα με την ΝΟΤΑΜ Α2285/16 που ανήγγειλε (στις 21 Οκτωβρίου) τη διεξαγωγή ασκήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για τις 2-3 Νοεμβρίου παραβιάζει τις υποχρεώσεις της από τις Συνθήκες, για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της απόφασης των «Έξι Δυνάμεων του 1914» και της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, με το προσάρτημα της Συνθήκης που σχετίζεται με το καθεστώς των Στενών, καθώς και με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947.
notam
Σύμφωνα με τους Τούρκους η Σαμοθράκη ( την αναφέρουν στα τουρκικά Semadirek) είναι αποστρατικοποιημένη ζώνη και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε καμία στρατιωτική άσκηση.
voicenews.gr

Related posts

Πολύ άσχημα φέρθηκαν στους Πόντιους! Θέλησαν να τους βάλουν να κολλήσουν το ψήφισμα κατά της γενοκτονίας σε δέντρο

ExnetΗellas

Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Βιλιάρδου στην βουλή

Kostas Ermes

Αισώπειο μήνυμα στα κοράκια και βυζαντινό στους φορομπήχτες

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy