Image default
Αθλητισμός

Γιατί εγκατέλειψε ο Ναδάλ στο Miami Open ?

Ο Ράφα Ναδάλ ηττήθηκε στο Open του Μαϊάμι, όχι από τον αντίπαλό του, τον Βόσνιο Νταμίρ Τζουμούρ (νούμερο 54 στον κόσμο) αλλά από την αποπνικτική θερμότητα της αμερικανικής πόλης.

Ο Ισπανός άσος εγκατέλειψε τον αγώνα ενώ είχε κατακτήσει το πρώτο σετ (6-2), χάσει το δεύτερο (4-6) και βρισκόταν πίσω στο τρίτο με 0-3, επειδή στη διάρκειά του αναγκάστηκε να διακόψει για τρεις φορές και ύστερα από διαβούλευση με τον προπονητή του αποχώρησε οριστικά.

Η θερμοκρασία εκείνη την ώρα ήταν 33 βαθμοί αλλά η υγρασία πολύ υψηλή στο υποτροπικό κλίμα του Μαϊάμι, με αποτέλεσμα η πίεσή του να πέσει επικίνδυνα χαμηλά. «Σε ένα σημείο φοβήθηκα. Ήμουν πάρα πολύ αδύναμος και εξασθενημένος» είπε αργότερα ο Ναδάλ.

Το κλίμα δεν στάθηκε πάντως εμπόδιο για την Σερένα Ουίλιαμς, που νίκησε με 7-5, 6-3 τη Ζαρίνα Ντίγιας και προκρίθηκε στον 4ο γύρο της διοργάνωσης.
«Είχα συνηθίσει από παιδί να ζω στο δρόμο και είμαι συνηθισμένη σε αυτές τις συνθήκες. Αγαπώ αυτή την υγρή ζέστη» δήλωσε η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου.
Να σημειωθεί πάντως ότι ο Ναδάλ δεν ήταν ο μοναδικός αθλητής που εγκατέλειψε το τουρνουά. Το ίδιο συνέβη με το νούμερο 30 του ταμπλό, τον Βραζιλιάνο Τόμαζ Μπελούτσι, ο οποίος αποσύρθηκε ύστερα από δύο σετ λόγω αφυδάτωσης.

naftemporiki.gr

Related posts

ΧΙΛΗ: ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΖΗΤΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

technical

Τελειώνει τα ιατρικά και υπογράφει ο Λέσκοτ

technical

Συνέντευξη Πρίντεζη! Τι είπε για Ολυμπιακό, Ευρολίγκα και Διαμαντίδη…

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy