Image default
Παράξενα

Φωτογραφίες από τις πιο απίστευτες και τρομακτικές εκρήξεις

ekrikseis tromaktikes 921da

«Μερικοί άνθρωποι γέλασαν, μερικοί άνθρωποι φώναζαν, οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν σιωπηλοί. Μέσα στο μυαλό μου κυριάρχησε ένας στίχος, μια γραμμή από το “Bhagavad-Gita” στην οποία ο Krishna προσπαθεί να πείσει τον πρίγκιπα ότι πρέπει να κάνει το καθήκον του: “Είμαι ο θάνατος: ο καταστροφέας των κόσμων”». Αυτά ήταν τα λόγια του γερμανικής καταγωγής αμερικανού φυσικού Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, με τα οποία περιέγραψε τη στιγμή της πρώτης έκρηξης ατομικής βόμβας στην έρημο του Νew Mexico στις 16 Ιουλίου του 1945.

Τα επόμενα 20 χρόνια μια σειρά από κράτη πραγματοποίησαν πυρηνικές δοκιμές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας ποικιλία μεθόδων και πυρηνικής απόδοσης. Οι εκρήξεις κυμαίνονται σε μέγεθος λιγότερο από ένα κιλοτόνους μέχρι και μαζικής 50 μεγατόνων όπως η Τσάρου Bomba της Ρωσίας το 1961. Αυτή ήταν 2.500 φορές πιο ισχυρή από τη βόμβα της Χιροσίμα.

Οι περισσότερες από τις πυρηνικές εκρήξεις που θα δείτε παρακάτω διεξήχθησαν από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Είχαν πραγματοποιηθεί κυρίως στις ερήμους της Νεβάδα και στο Νέο Μεξικό και στα μέσα του Ειρηνικού στην περιοχή των Νήσων Μάρσαλ. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία δοκίμασαν πυρηνικά όπλα στην περιοχή του Ειρηνικού.

Οι φωτογραφίες των πυρηνικών εκρήξεων που θα δείτε παρακάτω αντιπροσωπεύουν το πιο φοβερό, τρομακτικό και παράξενο θέαμα.

 

ekrhkseis fwto a8271
apisteuta.com

Related posts

Θα ΦΡΙΞΕΤΕ!! Ποιον έχει ΚΟΡΝΙΖΑ στο γραφείο του ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ που ΑΠΕΒΑΛΛΕ τον ΜΑΘΗΤΗ λόγω…ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ;;;

ExnetΗellas

ΜΕ SOUNDTRACK ΤΟΝ ΖΟΡΜΠΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ EUROGROUP

technical

Τατσόπουλος – Ζούσε μέχρι τα 25 με τη σύνταξη του πατέρα του ως αιώνιος φοιτητής!

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy