Image default
Παράξενα

Πλήρης κάλυψη των ΗΠΑ στο δικαίωμα της Ελλάδας να έχει γνώμη εντός ΕΕ! Το δικαίωμα που είχε απεμπολησει η συμμορία του μνημονίου!

hpa gnvmh ellada bf20c

ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ οι δημοσιογραφοι προσπάθησαν να κάνουν την εκπρόσωπο του State Department να καταδικάσει την αντίδραση Τσίπρα για τις Ρωσικές κυρώσεις, αλλά η Ψάκι αρνήθηκε!
Χαστούκι στην ενδοτική πολιτική των παπανδρέηδων και σαμαροβενιζέλων!
Οι συζητήσεις για τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας «γίνονται εντός της ΕΕ» τόνισε η εκπρόσωπος του State Department, Τζένιφερ Ψάκι, απαντώντας σε ερώτηση, κατά τη ενημέρωση των δημοσιογράφων την Τετάρτη (28/01).
Σε δημοσιογραφική επισήμανση ότι «προφανώς, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι κατά των κυρώσεων, όπως καταλαβαίνουμε», η Ψάκι ανέφερε ότι «αυτές είναι συζητήσεις που γίνονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογραμμίζοντας ότι δεν θα κάνει εικασίες σχετικά μ’ αυτό.
Επίσης, σημείωσε ότι «προφανώς, εκτιμούμε τη συνεργασία των Ευρωπαίων εταίρων μας στην εφαρμογή των κυρώσεων που υιοθετήθηκαν από την ΕΕ και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αυτούς βοηθώντας για τον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία «θα συζητήσουν την κλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία και τι πρέπει να κάνουμε γι ‘αυτό», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι «και προφανώς, αυτή η συζήτηση είναι μέρος αυτού (σε σχέση με την ερώτηση για την Ελλάδα). Αλλά, θα αφήσουμε να γίνει αυτή η συζήτηση μεταξύ των υπουργών της ΕΕ».
Σε ερώτηση εάν ανησυχεί καθόλου για τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την «ενότητα της ΕΕ, ειδικά σε σχέση με τις κυρώσεις για την Ουκρανία», η κ. Ψάκι τόνισε ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση, θα έλεγα, είναι μόνο μερικές μέρες και προφανώς αναμένουμε να έχουμε συνομιλίες με μια σειρά από χώρες. Υπήρξαν και στο παρελθόν, όπως γνωρίζετε, συζητήσεις ή συνομιλίες σχετικά με το τι είναι ωφέλιμο ή όχι για τις αποφάσεις που λαμβάνονται όσον αφορά τις κυρώσεις της ΕΕ. Έτσι, αυτό δεν είναι ασυνήθιστο.
Δεν νομίζω ότι είμαστε στο σημείο όπου έχουμε ανησυχία».
Σε άλλη ερώτηση, αν βρίσκεται (το Στέιτ Ντιπάρτμεντ) σε επαφή ή αν έχει υπάρξει οποιαδήποτε επαφή μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ή άλλων αξιωματούχων και της νέας ελληνικής ηγεσίας, η κ. Ψάκι ανέφερε ότι «είναι ακόμα σε εξέλιξη, όπως αντιλαμβάνομαι η κατάσταση», σημειώνοντας ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ταξιδεύει και βρίσκεται σε αεροπλάνο, προσθέτοντας ότι θα δει «αν υπάρχει κάτι περισσότερο» να πει για άλλους αξιωματούχους.
Τέλος, όταν η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ρωτήθηκε αν νομίζει ότι «είναι ένα πρόβλημα που η Ελλάδα είναι εναντίον των κυρώσεων κατά της Ρωσίας;», υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει «εξ ονόματος της Ελλάδας», συμπληρώνοντας:
«Ξέρω ότι έχουν κάνει τα δικά τους σχόλια. Υπάρχουν συχνά συνομιλίες και συζητήσεις και που οδήγησαν την ΕΕ σε αποφάσεις σχετικά με τις κυρώσεις. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας. Έτσι θα αφήσουμε αυτή τη διαδικασία όπου είναι».

olympia.gr

Related posts

Το 1968 ανακαλύφτηκε UFO 150 εκατ. ετών με πτώματα εξωγήινων και μικρών δεινοσαύρων

ExnetΗellas

Κλεμμένα αυτοκίνητα έψαχναν δυο άρματα μάχης βρήκαν

ExnetΗellas

Θα ΦΡΙΞΕΤΕ!! Ποιον έχει ΚΟΡΝΙΖΑ στο γραφείο του ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ που ΑΠΕΒΑΛΛΕ τον ΜΑΘΗΤΗ λόγω…ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ;;;

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy