Image default
Τέχνες

“Ζωγράφισαν” οι Έλληνες πιλότοι στην έρημο Negev – Κρατούν ψηλά τη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ (φωτό-βίντεο)

Η αιχμή από ανώτατο αξιωματικό του Ισραήλ ήταν ασφαλώς για τους Τούρκους που θέλουν να σπάσουν αυτόν τον ισχυρό άξονα που έχουν χτίσει Αθήνα και Τέλ Αβίβ, αναβαθμίζοντας τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών. Αυτή τη στρατηγική συμμαχία είχε στόχο ως φαίνεται και το τρομοκρατικό χτύπημα τη νύχτα στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Ήδη, ο Ισραηλινός Τύπος κάνει λόγο για αντι-ισραηλινά αισθήματα στην Ελλάδα και συγκρίνει την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία της Αθήνας με αυτή στο Νέο Δελχί το 2002 που είχε αποδοθεί σε Ιρανούς πράκτορες.

Πέντε ελληνικά αεροσκάφη F-16 Block 52 plus και κλιμάκιο συνολικά 49 της Π.Α. έχει μεταβεί στην αεροπορική βάση Ovda του Ισραήλ συμμετέχοντας από την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου έως σήμερα, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου με ισραηλινά F-16 Sufa σε κοινές αποστολές, εναέριας μάχης, προσβολής εναέριων και επίγειων στόχων και εναέριου ανεφοδιασμού στην έρημο Negev.

«Η άσκηση αυτή έχει τεράστια σημασία για εμάς», είπε ο υποδιοικητής της 107 Μοίρας της Ισραηλινής Αεροπορίας A. Dovev κατά τη διάρκεια ενός εκ των briefing των χειριστών.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Μοίρας αντισμήναρχος Tomer σημείωσε πως «με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι η ελληνική και η ισραηλινή επιχειρησιακή πραγματικότητα είναι διαφορετική. Τα σύνορα του Ισραήλ είναι επίγεια, ενώ εκείνα της Ελλάδας περιβάλλονται από θάλασσα. Παρ ‘όλα αυτά ανακάλυψα αυτή τη βδομάδα πως οι δύο χώρες δεν είναι τόσο διαφορετικές όσο νομίζαμε».

Μίλησε επίσης ο διοικητής της Μοίρας της Ισραηλινής Αεροπορίας με απίστευτα εγκωμιαστικά σχόλια για τους Έλληνες χειριστές. «Μας εξέπληξε ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ελληνική Αεροπορία. Κάθε πλευρά έχει τις ιδιαιτερότητες της, αλλά λειτουργικά είμαστε παρόμοιοι», είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στα σενάρια της άσκησης και είπε πώς «εκτός από τους ελιγμούς σε προσομοίωση μάχης, οι πιλότοι έκαναν πρόβες να αντιμετωπίζουν εναέριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και οι δύο αεροπορικές δυνάμεις και να προστατεύουν στρατηγικούς τους στόχους».

Η επισήμανση αυτή έχει να κάνει με τις προκλήσεις των Τούρκων, τις οποίες αντιμετωπίζει καθημερινά η Πολεμική Αεροπορία στο Αιγαίο. Κάτι που έχουν δει και οι Ισραηλινοί κατά τη διάρκεια ασκήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ ερχόμενοι απέναντι σε τουρκικά μαχητικά που κάνουν εναέριους «τσαμπουκάδες» πάνω από τα γεωτρύπανα.

Η άσκηση αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά σε ισραηλινό εναέριο χώρο. Η προηγούμενη ήταν η «Blu Flag», που έγινε πριν από ένα χρόνο με τη συμμετοχή ωστόσο και άλλων αεροποριών, όπως των ΗΠΑ.

Σε όλες οι Έλληνες πιλότοι έκλεψαν την παράσταση και εντυπωσίασαν με τις ικανότητες τους ενισχύοντας τους δεσμούς συνεργασίας των δύο χωρών και αναδεικνύοντας τους, σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες σε στρατηγική συμμαχία Ελλάδας και Ισραήλ.

Αυτή ακριβώς της συμμαχία επιχειρούν κάποιοι να πλήξουν με το τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ.
defencenet.gr

 

Related posts

Καλλιτέχνες ζωγραφίζουν ζωντανά πορτρέτα

victoria.exnet

ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

technical

Για 6 ώρες το σώμα γυναίκας αφήνεται στα χέρια του κοινού και μετατρέπεται σε κάτι τρομακτικό

technical

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy