Image default
Εγκληματικότητα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρεσάλτο της ΜΥΑ/ΛΣ για την σύλληψη των ένοπλων δουλεμπόρων – Δεν βρέθηκαν όπλα

doulemporoi resalto

Σε ρεσάλτο προχώρησε η ΜΥΑ/ΛΣ πριν από λίγο για να συλλάβει τους ένοπλους δουλέμπορους που μετέφεραν τους 700 λαθρομετανάστες στα ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκε οπλισμός όπως είχε πληροφορήσει το Πολεμικό Ναυτικό περί ενόπλων στο πλοίο, αλλά είναι πολύ πιθανό όταν οι δουλέμποροι είδαν να καταφθάνει η ομάδα της ΜΥΑ να πέταξαν τα όλα στη θάλασσα. Το μόνο που βρέθηκε στο πλοίο ήταν μαχαίρια και αναισθητικά σπρέι.

Tο σκάφος με τους περίπου 700 λαθρομετανάστες -από τους οποίους οι 500 είναι γυναίκες και παιδιά και οι υπόλοιποι ηλικιωμένα άτομα στην πλειοψηφία τους, προερχόμενοι κυρίως από τη Συρία- αγκυροβόλησε, έπειτα από μάχη με τα κύματα που έδινε από τα ξημερώματα της Τρίτης στον κόλπο της Ιεράπετρας, μετά τη ρυμούλκησή του από τη φρεγάτα «Ύδρα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις μελών του πληρώματος του σκάφους. Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη επιχείρηση, καθώς η έρευνα του πλοίου από την ειδική ομάδα της ΜΥΑ θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα, και ο κίνδυνος θα παραονεύει σε κάθε γωνία.

9ybpuoj91

LASITHI
Η  επιχείρηση άρχισε  στις 8 το πρωί, ενώ της όλης επιχείρησης προηγείται υγειονομικός έλεγχος πάνω στο πλοίο,  από τα κλιμάκια των  γιατρών, με επικεφαλής ιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σημειώνεται πως οι αρμόδιες αρχές με το που ανέβηκαν στο πλοίο έδωσαν νερό και τρόφιμα στους μετανάστες.

Επί  τόπου βρίσκονται  ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Ταξης, Σεραφείμ Τσόκας, ο οποίος έχει το γενικό συντονισμό  και από πλευράς του υπ. Υγείας ο  Διοικητής του ΕΚΕΠΥ,  Πάνος Ευσταθίου, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, γιατρός Θεόδωρος Παπαδημητρίου  προκείμενου να συντονίσουν τις υγειονομικές υπηρεσίες  για την περίθαλψη όσων μεταναστών χρειασθεί,  για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις , ελέγχους για τυχόν μεταδοτικά νοσήματα,εμβολιασμούς, καθώς και για εξέταση της γενικότερης κατάστασης της υγείας των μεταναστών, πριν μεταφερθούν με πλοία στη στεριά.

ploio8

ploio7
Ειδικά μέτρα λαμβάνονται προκείμενου να εκμηδενισθεί κάθε πιθανότητα διαφυγής ασθενούς που πάσχει από τον Εμπολα. Βεβαίως η πιθανότητα ύπαρξης τέτοιου περιστατικού είναι σχεδόν μηδενική αφού κατά τις πρώτες πληροφορίες η πλειονότητα των επιβαινόντων προέρχονται από περιοχές που δεν πλήττονται από τον θανατηφόρο ιό.Στον κόλπο της Ιεράπετρας, επίσης, υπάρχουν ήδη κλειστά γυμναστήρια, που είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους λαθρομετανάστες.

Σημειώνεται πως ενώ το σκάφος ευρίσκετο εν πλω, μία γυναίκα έγκυος μεταφέρθηκε με  Super Puma επειγόντως στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου γέννησε.

ploio6
Φωτογραφίες του πλοίου από το Super Puma που το προσέγγισε αρχικά:

ploio2

ploio3

ploio4

ploio5

ploio1

{youtube}HetK2sveVAY{/youtube}

Πηγή

Related posts

Επαγγελματικό και καλοστημένο το σχέδιο εκτέλεσης του Β.Στεφανάκου

victoria.exnet

Γεώργιος Κομνηνός Δεν ήταν αυτοκτονία της οδοντιάτρου ήταν καθαρά δολοφονία

Kostas Ermes

Στη Χίο εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών με 5,5 κιλά χασίς και 65 γρ κοκαϊνη

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy