Image default
Τέχνες

Στο Μουσείο της Βέρνης βρέθηκαν 1.280 έργα τέχνης κλεμμένα απο Ναζί

Οι υπεύθυνοι του μουσείου τέχνης της ελβετικής πρωτεύουσας ανακάλυψαν τον Μάιο ότι ο Κορνήλιο Γκούρλιτ παραχωρούσε, στη διαθήκη του, τη συλλογή 1.280 έργων τέχνης που κρατούσε κρυμμένα επί δεκαετίες. Τη συλλογή ανακάλυψαν ελεγκτές της εφορείας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής τους στο διαμέρισμα του Γκούρλιτ στο Μοναχό το 2012.

maxliebermann
(Πίνακας του Γερμανού Μαξ Λίμπερμαν και στην πρώτη φωτογραφία, Renoir – The Sitting Man)
Ο Γκούρλιτ απεβίωσε τον Μάιο σε ηλικία 81 ετών. Ανάμεσα στα έργα που ανακαλύφθηκαν περιλαμβάνονται και πίνακες του Σαγκάλ και του Πικάσο.
Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο έχει προειδοποιήσει το μουσείο για πληθώρα μηνύσεων εάν αποδεχτεί τα έργα αυτά. Προκειμένου να περιοριστούν ορισμένοι νομικοί κίνδυνοι, το μουσείο έχει τη δυνατότητα να αφήσει κάποια από τα έργα στη Γερμανία έως ότου προσδιοριστεί η προέλευσή τους, μετέδωσαν ελβετικά μέσα ενημέρωσης.
Η υπουργός Πολιτισμού της Γερμανίας, Μόνικα Γκρούτερς και ο Κριστόφ Σόμπλιν, πρόεδρος του συμβουλίου του μουσείου, πρόκειται να δώσουν σήμερα, Δευτέρα, συνέντευξη Τύπου προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους για την απόφαση αυτή, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

apokalyptikodeltio.gr

Related posts

Για 6 ώρες το σώμα γυναίκας αφήνεται στα χέρια του κοινού και μετατρέπεται σε κάτι τρομακτικό

technical

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟ 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

technical

Καλλιτέχνες ζωγραφίζουν ζωντανά πορτρέτα

victoria.exnet

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy